Žáci U-13 vyhráli turnaj v Krnově

Po listopadovém triumfu v Kopřivnici zvládli fotbaloví mladší žáci FK Jeseník úspěšně také další halový turnaj v Krnově.

Zbrusu nová moderní hala v Krnově, otevřená v loňském roce, hostila první ročník halového turnaje žáků kategorie U-13. Pozvání přijalo šest klubů, které doplnil domácí FK Krnov. Sedmička účastníků se střetla spravedlivým systémem „každý s každým“ a celý turnaj se nesl ve znamení velmi vyrovnaných a dramatických utkání s těsnými výsledky. Pouze ve třech z jednadvaceti odehraných střetnutí se zrodil dvoubrankový výsledkový rozdíl a asi není náhodou, že hned ve dvou případech docílil tohoto „výraznějšího“ nejlepší celek turnaje FK Jeseník. Všechny ostatní duely krnovského turnaje skončily buď remízou, nebo nejtěsnějším jednobrankovou výhrou.

Jeseničtí vstoupili do turnaje proti „starým známým“ ze Slavie Opava, s níž se střetly dvakrát na loňských turnajích v Bruntále, ještě v kategorii benjamínků. Dva góly Tomáše Cundrly zajistily pohodlné a zasloužené vítězství Jeseníku 2:0. Stejným výsledkem skončil u druhý zápas jesenických žáků proti týmu FK Kravaře. Skóre otevřel znovu Tomáš Cundrla a pojistku přidal Karel Tulis. Třetí utkání mělo vyrovnanější průběh, ale Marek Cekuras nakonec jediným gólem  do sítě FC MSA Dolní Benešov zařídil další výhru. Ostatní účastníci turnaje se navzájem „obírali“ o body a tak už v polovině hracího programu bylo zřejmé, že Jeseník je nejvážnějším kandidátem na celkové prvenství. Roli favorita umocnila další jednobranková výhra nad FK Avizo Město Albrechtice, když jedinou branku vstřelil minutu před koncem Tomáš Cundrla. A pak přišel zřejmě nejhezčí zápas celého turnaje. Domácí FK Krnov se proti Jeseníku vytáhl a velkou bojovností a nasazením získal herní převahu. Hosté se ujali vedení, když Tomáš Cundrla potrestal chybu domácího obránce, ale Krnov po podobném „kiksu“ na druhé straně hřiště dokázal vyrovnat. Byl to první inkasovaný gól v turnaji, ale konečná remíza zajistila Jeseníku celkové prvenství, bez ohledu na výsledky posledního kola. Závěrečné utkání proti Slavoji Bruntál se jesenickým hráčům nevydařilo. Přes velký tlak a množství gólových šancí nedokázali dát gól, protože bruntálský gólman doslova čaroval a nakonec byl po zásluze vyhlášen nejlepším brankářem turnaje. A dvě minuty před koncem po ojedinělém protiútoku do otevřené obrany skóroval Slavoj, který díky tomu vyhrál 1:0. Ani celkový vítěz turnaje tak nakonec neudržel neporazitelnost.

Přesto je jesenický triumf v Krnově naprosto zasloužený. Svěřenci trenérů Zelinky a Cundrly předváděli nejvyrovnanější výkony a zanechali velmi dobrý dojem. Tomáš Cundrla si s pěti brankami odnesl cenu pro nejlepšího střelce.

Pořadí: 1. FK Jeseník, 2. FK Krnov, 3. Slavoj Bruntál, 4. FK Kravaře, 5. FK Avizo Město Albrechtice, 6. FC MSA Dolní Benešov, 7. Slávie Opava.

Sestava FK Jeseník: Jan Vajda – Marek Cekuras (1), Jan Zrník, Tomáš Cundrla (5), Matěj Zelinka, Jan Bocuhal, Aleš Dostál, Daniel Krézek, Karel Tulis (1), Adam Plšek.