Ohlédnutí za fotbalovým víkendem

MUŽI
Trenér Petr Ševčík vytáhl z fotbalového důchodu nestárnoucího brankářského čaroděje a jelo se do Troubelic. A čtyřicetiletý gólman Jan Pastucha během devadesáti minut ukázal, že stále patří v této disciplíně k tomu nejlepšímu, co současný fotbalový okres Jeseník může nabídnout. Spolu s dvoubrankovým Patrikem Plhákem byl nejlépe hodnoceným hráčem utkání a zejména při drtivém troubelickém tlaku na začátku druhého poločasu naplno předváděl své brankářské umění.
Jeseník zvládl druhý zápas sezony proti obávaným Troubelicím na první pohled hladkou výhrou 4:1. Základ úspěchu položily v prvním poločase dvě letní posily Patrik Plhák a Broňa Mlynář. Hosté sice ovládli dění na hřišti, ale spálili množství šancí a místo navýšení průběžného vedení se museli v průběhu druhé půle strachovat o těsný náskok. Ale dobře to dopadlo.
Veselo je také u sousedů v České Vsi, která v roli nováčka zvládla první domácí střetnutí se Štíty a má, stejně jako naše mužstvo, plný počet bodů. Třetím šestibodovým týmem do party je pak další nováček Maletín, který nás čeká už tuto sobotu na domácím hřišti.

DOROST
Dobrý start do sezony mají za sebou oba naše dorostenecké týmy. V obou případech je potěšitelné, že jesenická mužstva za nepříznivého stavu nesložila zbraně a bojovně se poprala s kritickým vývojem utkání. Starší U-19 i mladší U-17 zvítězili nad Slavií Opava shodně 4:2 a v obou kategoriích je z kolektivu cítit touha po fotbalovém úspěchu. Potěšitelný je zejména vývoj v mladším dorostu, který byl ještě před měsícem bez trenéra a v kritické situaci. Dnes má kouč Vladislav Vyvážil k dispozici silný a početně zajištěný hráčský kádr. Dobrá práce.

ŽÁCI
Žákovské týmy absolvovaly přípravná střetnutí v Bruntále. Starší U-15 pod novým trenérským vedením Aleše Salvy vyhráli po dobrém výkonu 4:1 a znovu by mohli patři v krajském přeboru k favoritům soutěže. Mladší žáci U-13 nastoupili k bruntálské přípravě v nekompletní sestavě a přes bojovný výkon prohráli 5:6. Oba žákovské týmy zahajují krajský přebor tuto sobotu domácím utkáním s nováčkem soutěže Kozlovicemi.