Fantastické představení Dana Žigy

FK JESENÍK –  SK Hranice B  4:1 (2:1)

sobota 26.10.2013 12:30 stará tráva, Jeseník

Sestava:

Matějka (57’Pastucha)     Žemba (41’Bráblík), Orel, Slámka, Knebl  –  Kisel, Žiga, Pavlík Nguyen (67’Bartošek), Mráz  – Urban,  Bajza

Branky:

1:0  02’ Bajza z přímého kopu,

1:1  17’ po rohu doražený míč útočníkem,

2:1  19’ Žiga z přímého kopu z 35m do šibenice,

3:1  51’ Urban prostřelil brankáře po samostatném průniku,

4:1  56’ Žiga z přímého kopu z 30m.

Hodnocení utkání:

Mladší dorostenci ukázali v dnešním utkání, že postavení týmů v tabulce ještě neznamená, kdo nakonec získá body ze vzájemného utkání.

Od začátku utkání jsme na soupeře doslova vlétli a obránci hostů včetně brankáře se museli hodně otáčet, aby po pár minutách neprohrávali rozdílem několika branek. Hosté využili z minima šancí maximum a po vyrovnávací brance na malou chvíli zdramatizovali utkání. To se ovšem nelíbilo jednoznačně nejlepšímu hráči na hřišti Danovi Žigovi, který svými dalekonosnými střelami z velké vzdálenosti potěšil všechny přítomné příznivce kopané. Zejména ta první střela ze vzdálenosti kolem 35m do levé šibenice hostující branky se nevidí ani v ligových zápasech. K výkonu Dana se ovšem přidali také ostatní spoluhráči a výsledkem toho bylo jednoznačné a zasloužené vítězství celého týmu. Dokonce ani vyloučení našeho brankáře za podražení pronikajícího útočníka v 57.minutě nijak významněji nezdramatizovalo průběh utkání.

Jediným, ale za to velmi významným negativem utkání bylo hulvátské a sprosté chování trenéra hostí, které jsem dosud na fotbalových trávnících nezažil. Pravděpodobně se ve výchově tohoto individua stala někde obrovská, dneska už asi nenapravitelná, chyba.