Starší dorostenci udolali Mohelnici

MSDD sk. E – starší dorost

FK JESENÍK – FK Mohelnice 3:0 pol. (0:0)

Sestava FK Jeseník

Vavrač – Lukáč, Daniel, Krátký, Řezníček – Žiga, Vojtek – Nguyen Van Tiep (65´. Knébl),Chromek (87´. Mirčevský), Obšil (70´. Bajza) – Marcinov (82´. Šibrava K.)

Domácí mužstvo chtělo před domácím  publikem navázat na překvapivou výhru u lídra tabulky v Uničově, kde naši borci vyhráli 3:0. V domácím utkání nastoupilo naše mužstvo  ve stejném rozestavení jako minulý týden, tedy 4 – 2 – 3 – 1. Domácí trenér Pavel Rücker se snažil se svými hráči  o ofenzivní, křídelní fotbal. V prvním poločase tato taktika na silové a výškové hráče soupeře nevycházela. Domácí hráči zbytečně upustili od uvedené taktiky a snažili se k soupeři dostávat nakopávanými míči. Hosté, kteří měli starší ročník se snažili, ale vážněji domácího brankaře ohrozili jenom v prvním poločase po rohovém kopu. Největší domácí příležitost Marcinova dokázala hostující obrana zažehnat těsně před brankovou čárou. Do kabin na poločasovou přestávku se odcházelo za bezbrankového stavu.

V kabině před nástupem do druhého poločasu musel trenér zvýšit hlas a hráče přesvědčit o tom, že jenom rychlou kombinační hrou můžou soupeře překonat. Domácí hráči si poločasový proslov vzali k srdci a hned od úvodních minut druhého poločasu začali soupeře přehrávat a získávali územní převahu, kterou už dokázali i gólově zužitkovat. První branka domácího mužstva přišla v 64.min, kdy David Marcinov utekl hostující obraně a své sólo zakončil přesnou střelou na vzdálenější tyč. Hosté ještě nestihli vstřebat úvodní branku a hned v 68.min. přesně jako přes kopírák David Marcinov zvyšuje vedení domácího mužstva na 2:0. Třetí branku domácího mužstva vstřelil Karel Bajza, který uplatnil důraz v pokutovém území a dorazil do sítě vyraženou střelu Žigy. V závěru utkání měl ještě velkou šanci střídající Šibrava, kterého uvolnil Bazja, ale domácí forvard trefil jenom hostujícího brankaře.

Utkání zhodnotil trenér mužstva Pavel Rücker:

“ V dnešním utkání jsme chtěli zopakovat kvalitní výkon z minulého týdne a domácí utkání odehrát v ofenzivním stylu. V prvním poločase mužstvo se ještě nedokázalo prosadit, ale po malé bouřce v kabině hráči ve druhém poločase plnili vše co jsme si řekli. V průběhu dvou kol jsme odehráli dvě velmi kvalitní utkání a jsem spokojen nejen s vítězství, ale i předvedenou hrou.“