Zasloužené vítězství FKJ

1.A třída skup. „A“ Ol. KFS –2. kolo

Sportovní klub Loštice o.s. – FK JESENÍK   1:4 pol. (0:3) 

Sestava FKJ:

Vrána – Novák, Macura, Nepožitek, Daniel (58´.Řezníček) – Dlouhý, Minka, Vavrač, Kysela -Samolej (72´. Filip), Marcinov (85´.Krohmer)

Ve druhém kole svedl los proti sobě mužstva, která v prvním kole shodně prohrála. Domácí mužstvo prohrálo v Jindřichově a naše mužstvo v Berouně. Hosté kvůli velké marodce a dovoleným povolali do mužstva starší dorostence. Od úvodních minut to byli hosté, kteří za velmi parného počasí diktovali tempo hry a domácí mužstvo zcela přehrávalo. Už v 9.min. se uvolnil v rohu domácí šestnáctky Marcinov a zpětnou přihrávkou našel Jana Minku, který vstřelil úvodní branku zápasu. I nadále bylo mužstvo FKJ lepší. Domácí hráči se nemohli přes pozornou obranu hostů prosadit a tak to zkoušeli střelbou ze střední a větší vzdálenosti, která většinou byla nepřesná. Hosté svoji převahu dokázali gólově zužitkovat ve druhé polovině prvního poločasu. Ve 34.min. zahrává rohový kop Minka  a do vzduchu se nádherně pověsil David Macura, kdy  proti jeho přesné křížné hlavičce byl domácí brankař krátký. Ve 41.min. se Jan Minka zmocnil odraženého míče za velkým vápnem domácího mužstva a individuálně prošel až před domácí brankaře Špičku, kterému střelou pod břevno nedal nejmenší šanci zakročit.  Do šaten, tak odcházeli spokojenější hosté.

Druhý poločas začal stejně jako skončil první, kdy hosté naprosto suverénním způsobem kontrolovali hru. V 58.min. předvedli hosté další velmi pěknou akci, kdy Vavrač přesnou přihrávkou mezi domácí obránce vysunul Davida Marcinova, který vyběhnuvšího Špičku lobem přehodil a vstřelil čtvrtou branku hostí. Jenom o pár minut později opět postupoval Marcinov sám na domácího brankaře, kdy po kličce se vracející obránce mu stihl ukopnout míč do bezpečí. V 65.min. hlavní rozhodčí vyloučil hostům Nováka a domácí ze standardní situace se štěstím zásluhou Plháka snížili náskok hostů. Od této chvíle zcela nepochopitelně hosté ztratili pevnou kontrolu nad utkáním a domácí v přesile jednoho muže začali více útočit a dokázali si vypracovat i několik brankových příležitosti, které však řešili zbrkle a nepřesně. Hráči FKJ i v oslabení podnikali nebezpečné protiútoky, ale další branky už nepřidali.

Utkání zhodnotil trenér mužstva Petr Ševčík:

„Stejně jako v minulém utkání jsme měli výborný vstup do utkání, kdy navíc v dnešním utkání se nám podařilo i gólově prosadit. První poločas byl z naší strany výborný. Druhý poločas byl ovlivněn zbytečným vyloučením, ale i přesto jsme měli většinu utkání pod kontrolou a naše vítězství je naprosto zasloužené.“