Podrobnosti k Bohuňovicím

Jeseník má za sebou úspěšnou, ale krušnou zkoušku morálních sil před vlastními diváky. Jestliže dosud připomínaly domácí zápasy idylický tréninkový fotbálek, během sobotního duelu s Bohuňovicemi si Jeseník aplikoval pořádně silnou dávku adrenalinu, nervozity a napětí. Není divu, vždyť hrát ještě v 70.minutě na domácím stadionu 1:1, na to tady letos nejsme příliš zvyklí, a dusná atmosféra byla cítit v mužstvu i v publiku.

Když se nedaří, nejde to herně, mužstvo nemá svůj den, pak musí horší fotbalový výkon nahradit srdce a bojovnost. A to v jesenickém týmu v prvním poločase chybělo. Profesorský fotbal bez touhy a bez nadšení nemohl mít nárok na vyzrálého a odhodlaného soupeře. Však se také v poločasové přestávce nesl kabinou důrazný proslov trenéra Ševčíka s otázkou, zda si snad hráči myslí, že se soupeř porazí sám? Že si hosté ty góly sami nasázejí do vlastní branky?

A tak druhý poločas přinesl kýžené probuzení z letargie. Pohyb, důraz, odhodlání šly o desítky procent nahoru. Klíčový gól na 2:1 visel několikrát doslova na vlásku a nakonec přišel z nejméně očekávané situace: střídající Daniel Schneider chtěl odcentrovat z pravé strany a udělal to tak špatně, že z toho byl gól, k němuž výraznou měrou přispěl dosud vynikající brankář Bohuňovic. Z našeho mužstva to v tu ránu všechno spadlo a třetí a čtvrtý gól, kterými Jeseník splnil svoji oblíbenou střeleckou normu, na sebe nenechaly dlouho čekat.

Soupeř z Bohuňovic vedený trenérem Martinem Kotůlkem, bývalým reprezentantem a ještě vloni koučem Sigmy Olomouc, zaslouží velké uznání za takticky vyspělý výkon a nebojácný fotbal, který málem slavil úspěch.

Nasázet jedenáct či deset branek může být pro diváky sice náramná legrace, ale brnkat na nervy ještě dvacet minut před koncem nerozhodným výsledkem a pak třikrát udeřit – to má taky něco do sebe.

Jak šly minuty:

9.min – Po ose Hanzlík – Plhák přistál míč na hlavě Kysely, který zblízka hlavičkuje nad.
11.min – Velké nedorozumění mezi Karakasidisem a Vavračem málem vede ke gólu v naší síti: míč putoval, ale nedoputoval do prázdné branky.
23.min – Mlynář nachází Plháka, který svůj průnik zakončuje střelou do obránce.
26.min – T.Glac zahrává rohový kop, který nachází přesně hlavu Macury a Jeseník vede 1:0
36.min – Hosté rozehrávají z pětatřiceti metrů, dlouhý kolmý nákop před vybíhajícím Vránou lehce tečuje hostující Horák a balon končí v síti – 1:1.
39.min – Po zmatcích v bohuňovické obraně střílí Vavrač a jeho ránu vytěsňuje gólman na roh.
43.min – Další střelecký pokus, tentokrát Hanzlíka, hostující gólman znovu vyráží.
58.min – Náš rychlý protiútok vede Plhák, jeho střelu gólman vyráží a dobíhající Bříza míjí prázdnou branku.
59.min – Hosté odpovídají také brejkem a překonávají Vránu, akci ovšem zastavuje ofsajdový praporek, což se bohuňovické lavičce vůbec nelíbí.
61.min – Na odražený balon si za šestnáctkou počíhal T.Glac a jeho kroucená dělovka z voleje těsně míjí branku Bohuňovic.
72.min – Jeseník se dočkal zasloužené odměny za nápor v druhém poločase. Schneiderův nepovoedený centr od postranní čáry se stočil na bránu tak nečekaně, že gólman nestihl včas zareagovat – 2:1.
74.min – Jeseník zvyšuje na 3:1, když Keltner rozjíždí rychlou akci, Woitek vysunuje Kyselu a ten přehazuje vybíhajícího brankáře.
84.min – Definitivní pojistka vítězství v podání Woitka, který se probíjí do šestnáctky a obloučkem posílá míč počtvrté do sítě.
87.min – Poslední velkou šanci utkání má Kysela, ale neuspěl.

Sestava: Vrána 8 – Vavrač 8, Macura 8, Karakasidis 8, T.Glac 8 – Woitek 8, Mlynář 8, Hanzlík 8 (66. Keltner), Plhák 8 – Kysela 8, Bříza 8 (59. Schneider 8). Branky: Macura, Schneider, Kysela, Woitek. Žlutá karta: Vavrač.