V neděli do Černovíra

Olomoucké předměstí Černovír už se těší na jesenickou fotbalovou delegaci. Domácí Slovan přivítá hosty ze severu v neděli dopoledne.

„Očekáváme tam jako vždy bouřlivé prostředí a budu rád za bod, aniž bych tím chtěl shazovat vlastní hráče. Všichni víme, jak těžký zápas nás čeká,“ říká dva dny před utkáním trenér Petr Ševčík.

Jeho mužstvo se musí popasovat i s neoblíbeným časem utkání v nedělním předpoledni. „Profíci jezdí na utkání den předem, my vstaneme v šest ráno a v sedm odjíždíme. Musíme se s tím srovnat,“ dodává trenér.

Jeseník už se může spoléhat ve středu hřiště na Honzu Minku, jemuž vypršel dvouzápasový trest za vyloučení v Leštině. Zpět po lehčím zranění je také krajní obránce Vladimír Novák. Naopak Patrik Plhák má znovu svalové potíže a celý týden netrénoval. V pořádku stále není ani Petr Glac. „Abych byl upřímný, s oběma už v podzimní sezoně spíše nepočítám. Je potřeba to pořádně doléčit,“ míní Petr Ševčík.

Černovír před týdnem odehrál nešťastnou partii v Leštině. Hosté vedli v poločase 2:0, ale po změně stran Leština vyrovnala a v nastaveném čase vítěznou branku na 3:2. Po této prohře Černovír klesl na páté místo tabulky a na výhru čeká už tři kola (před prohrou v Leštině remizoval doma se Štíty 1:1 a ještě předtím prohrál v Moravském Berouně hladce 0:3).

Vzájemné zápasy v minulé sezoně: říjen 2013 Jeseník – Černovír 2:0, květen 2014 Černovír – Jeseník 1:1.

Utkání SLOVAN ČERNOVÍR – FK JESENÍK se hraje v neděli 19.10.2014 od 10:00 hodin. Řídí ho rozhodčí Lukáš Janáček z Troubelic.