Ohlédnutí za víkendem

MUŽI
Jesenické fotbalové monstrum nemilosrdně rozcupovalo dalšího soupeře. Vítězství 11:0 nad posledním týmem I.A třídy Bludovem není potřeba jinak komentovat. Hosté toho příliš nepředvedli, alespoň však popřeli „zaručené“ zvěsti z tábora těch nejlépe informovaných, kteří po Jeseníku rozšířili zprávu o chystaném skrečování zápasu ze strany Bludova.
Tři dny po bludovské demolici nastoupil Jeseník do finále okresního poháru. Česká Ves ignorovala starou pravdu, že nejjednodušší cesta do Evropy vede přes poháry a nasadila do utkání směsici „béčka“, dorostu a A-mužstva, bez šumperských opor. Jeseník se protrápil k povinnému vítězství 3:1, herně zůstal za očekáváním, ale na to se historie ptát nebude.
Tento víkend hraje mužstvo poslední podzimní utkání v Bělkovicích. Všeobecně se očekává, že v průběhu listopadu budou ještě předehrány dvě úvodní jarní kola, oficiálně to však stále nebylo potvrzeno.

DOROST
Starší dorost odehrál špatné utkání v Krnově, kde prohrál vysoko 0:6. Kromě výpadku formu klíčových hráčů scházelo Jeseníku nasazení bojovnost, touha po úspěchu, tedy atributy, které týmu naopak mnohokrát v podzimní sezoně pomohly k vítězství.
Mladší dorost provází na konci podzimu velké problémy v hráčském kádru a nejinak tomu bylo i v Krnově, kde Jeseník musel nasadit několik starších žáků. Prohra 1:4 tak byla víceméně očekávatelná.
Jesenický dorost má tento víkend volno, za další týden pak hraje závěrečné podzimní utkání ve Vsetíně.

ŽÁCI
Starší žáci porazili Želatovice na domácím hřišti 4:0, mladší žáci zdolali stejného protivníka vysoko 9:0. Zejména v utkání U-13 se očekával vyrovnanější souboj, ale soupeř přijel značně oslaben o klíčové hráče a tak zápas skončil jednoznačným vítězstvím domácích. Tomáš Cundrla vstřelil za starší žáky jednu branku, pak nastoupil za mladší a dal sedm z devíti jesenických gólů.
Utkání s Želatovicemi bylo posledním podzimním vystoupením našich žáků, kteří první polovinu krajského přeboru zakončí tuto neděli ve Velkých Losinách.