Jeseník rozdrtil Břidličnou

FK JESENÍK – TJ KOVO BŘIDLIČNÁ 5 : 0 (3:0)

Jesenický tým v dalším přípravném utkání vysoko zdolal účastníka krajského přeboru TJ Kovo Břidličná 5:0.

Na jesenickém hřišti s umělým povrchem se hrálo kvalitní utkání, v němž měl domácí Jeseník jasnou herní převahu a tu dokázal přetavit v pětibrankový výsledkový rozdíl. Soupeř sice hraje o třídu výš a do Jeseníku přijel v kompletní sestavě, ale na rozjeté domácí mužstvo absolutně nestačil.

Skóre otevřel po deseti minutách Pavel Kysela. O pár minut později byl v pokutovém území faulován pronikající Bříza a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Mlynář. Gólový účet prvního poločasu pak uzavřel znovu Kysela.

Za tříbrankového vedení Jeseníku začal druhý poločas se změnami v sestavách obou celků a odehrál se v režii trenérů, kteří experimentovali s rozestavením. Za domácí se dvakrát během krátkého rozmezí trefil Bříza, v prvním případě to byla za výrazné pomoci chybujícího brankáře Břidličné.

Jeseník odehrál velmi dobré utkání a podal zodpovědný kolektivní výkon. I přes snahu soupeře v závěru zápasu dokázali domácí udržet čisté konto. Kaňkou na utkání byla dvě zranění, na každé straně jedno. V jesenické sestavě bohužel nedohrál utkání Petr Glac kvůli zranění kolene.

Příští týden hraje Jeseník dvě přípravná utkání – v sobotu doma s Krnovem a v neděli v Letohradě.

Sestava: Vrána (46. Koukol) – Novák (46. Keltner), Macura, Karakasidis (67. Daniel), T.Glac (46. P.Glac, 65. T.Glac) – Woitek (46. Nepožitek), Mlynář (67. Hanzlík), Hanzlík (46. Minka), Daniel (46. Plhák) – Kysela, Bříza (46. Woitek).

FOTOGALERIE ZDE