Porážka v jarní premiéře

FK JESENÍK – MFK HAVÍŘOV 1 : 3 (0:1)

Starší dorostenci FK Jeseník jako první tým našeho klubu zahájil jarní soutěžní část sezony. V úvodním utkání moravskoslezské divize vyšla jesenická U19 bodově naprázdno.

Vítězství hostů je zasloužené, byli aktivnější a vypracovali si více brankových příležitostí. Jeseník se musel obejít bez několika klíčových hráčů, ale zpočátku hrál s favorizovaným soupeřem vyrovnanou partii. Po šanci Knébla dokonce mohli jít domácí do vedení. Postupem času se herní převaha přesunula na stranu hostů, kteří po několika šancích otevřeli skóre ve 30.minutě.

V druhém poločase domácí tým zlepšil pohyb a aktivnější hrou se snažil dostat soupeře pod tlak. Jenže v 65.minutě obrana váhala s odkopem a důrazný soupeř toho využil ke vstřelení druhé branky. A když po chvíli Havířov potrestal chybnou jesenickou rozehrávku, bylo prakticky po zápase. Za rozhodnutého stavu 0:3 neměli hosté kam spěchat a Jeseník se zmohl alespoň na čestný úspěch po střele Chromka, který poslal míč v plném běhu krásně pod břevno.

Podrobnosti v trenérském hodnocení.

FOTOGALERIE Z UTKÁNÍ

Sestava: Matějka – Hanúsek (46. Bajza, 60. Urban), Zrník, Krátký, Orel – Chromek, Mirčevský, Mráz, Žiga, Nguyen – Knébl.