V sobotu s Moravským Berounem

Jarní fotberounbalová sága pokračuje pro jesenické fotbalisty třetím dílem na domácím hřišti proti mužstvu TJ Granitol Moravský Beroun. Hraje se v sobotu od 16 hodin.

Sedmý tým tabulky I.A třídy vstoupil do jarní sezony stejně úspěšně jako naše mužstvo – obě úvodní utkání Moravský Beroun vyhrál a v obou případech to bylo těsně 3:2. V jarní premiéře ve Štítech rozhodl Granitol o třech bodech vítězným gólem pět minut před koncem utkání. A minulý týden na domácím hřišti vyhrál nad Leštinou po podobném vývoji a vítězná branka tentokrát padla v 79.minutě.

Naše mužstvo před týdnem zlomilo jednu nelichotivou bilanci, když v Jindřichově vyhrálo poprvé během našeho účinkování v I.A třídě. Teď je před týmem nová výzva: na čtvrtý pokus konečně zdolat na domácím hřišti Moravský Beroun. Skutečně, v předchozích třech sezonách jsme na našem stadionu nedokázali Moravský Beroun nikdy porazit.

Vzájemná utkání v I.A třídě:

6.8.2011 Mor.Beroun – Jeseník 3 : 2
5.11.2011 Jeseník – Mor-Beroun 1 : 1
1.9.2012 Jeseník – Mor.Beroun 4 : 4
24.5.2013 Mor.Beroun – Jeseník 0 : 1
10.8.2013 Mor.Beroun – Jeseník 2 : 0
9.11.2013 Jeseník – Mor.Beroun 2 : 4
14.9.2014 Mor.Beroun – Jeseník 1 : 3

Poslední vzájemné utkání loni v září rozhodl Jeseník už do poločasu brankami Mlynáře a Woitka, který zaskočil domácího gólmana střelou od poloviny hřiště. Na začátku druhé půle přidal třetí branku Keltner, až v závěru utkání se podařilo domácím vstřelit čestný úspěch.

Trenér Petr Ševčík komentoval současnou situaci v mužstvu jako dobrou: „Po Jindřichovu byla trochu rozladěná atmosféra, ale teď už se nálada zvedá a do utkání půjdeme s cílem pokusit se co nejdříve rozhodnout. Věřím, že se prosadíme více střelecky. Sice jsme dali v úvodních dvou kolech sedm branek, ale na můj vkus je tam až příliš zahozených šancí, které se měly proměnit.“

V sobotu bude opět chytat Jakub Koukol, neboť jednička Michal Vrána se teprve v sobotu vrací z dovolené v Egyptě. Zraněný Patrik Plhák už trénuje a bude připraven. „Raději bych Patrika ještě šetřil, ale uvidíme, jak se bude zápas vyvíjet,“ pravil trenér. Na marodce zůstávají Petr Glac s Vladimírem Novákem a dlouhodobě Jan Vavrač s Martinem Furikem.

Pro utkání už bude připraveno hlavní přírodní hřiště.