Muž zápasu: Patrik Plhák

muzzap2Ve včerejším utkání s Moravským Berounem (4:0) předvedl Jeseník kolektivní výkon a bylo těžké vybrat jednoho konkrétního Muže zápasu. Nakonec převážila jako hlavní hodnota dva vstřelené góly do soupeřovy sítě a tak se nejlepším hráčem utkání stává PATRIK PLHÁK.

Patriku, popiš gólové akce, po kterých jsi zvyšoval skóre na 3:0 a na 4:0.

U třetího gólu šel centr z pravé strany, hostující obrana ho odvrátila na šestnáctku, kde se balon dostal ke mně a placirkou jsem ho poslal k pravé tyči. Gól na 4:0 mi připravil Adam Bříza, když u postranní čáry vybojoval téměř ztracený balon a poslal mi střílený centr, který jsem trefil z voleje.

Jak hodnotíš celkově utkání a co říkáš na výkon Jeseníku?

Utkání jsme měli celou dobu pod kontrolou, soupeře jsme do ničeho nepustili a diktovali jsme tempo. Když bylo potřeba zrychlit, tak jsme zrychlili, když jsme chtěli zklidnit hru, tak jsme zpomalili. Celkově jsme hráli dobře.

Jeseník je suverénem soutěže a mezi diváky při domácích zápasech často vznikají nespokojené nálady, pokud třeba po půlhodině nevedete 3:0. Vnímáte tyhle řeči na hřišti?

Ano, slyším to, když hDSC_0031raju u lajny, takové ty nespokojené projevy, že je to o ničem, že nehrajeme na plný plyn a podobně. Nemůžeme hrát v plném sprintu celých devadesát minut.

Pokud bys nebyl vyhlášen mužem zápasu, koho ze svých spoluhráčů by jsi vybral ty?

To je těžká volba, protože jsme hráli jako tým a nechtěl bych vybírat nikoho konkrétního. Já si uvědomuju, že jsem v této rubrice vítězem jen proto, že jsem dal ty dva góly. Takže mohl bych říct třeba Michala Vránu, za to, že udržel čisté konto, nebo Lukáše Woitka za důležitý první gól, nebo Adama Břízu za gól a přihrávku. Ale jak říkám, byl to kolektivní výkon a Mužem zápasu jsme všichni.