Muž zápasu: Lukáš Woitek

muzzap2Přihrál na první gól. Faul na něj byl potrestán třetím gólem. A sám se pak postaral o čtvrtou jesenickou branku. Navíc po celý zápas trápil maletínskou obranu neúnavnými sprinterskými souboji. Mužem zápasu Maletín – Jeseník (0:4) je po zásluze Lukáš Woitek.Lukáši, jak hodnotíš výkon Jeseníku ve včerejším utkání?

Musím přiznat, že jsme měli z utkání obavy, které ještě zesílily, když jsme uviděli to hřiště. Říkal jsem si, jak si na tom nerovném terénu přihrajeme, jestli nám to nebude odskakovat od noh. Kalkulovali jsme s tím, že třeba i výsledek 0:0 bude dobrý. Ale podařil se nám nástup, překvapili jsme je okamžitým útočením a hodně nám pomohl gól ve 3.minutě. Dá se říct, že zápas jsme měli po celou dobu pod kontrolou.

Souhlasíš s tím, že i tobě osobně se to v Maletíně vydařilo?

Ano, minulé zápasy se mi moc nedařilo, ale teď se to docela povedlo. Mně i celému týmu.

Hrál jsi divizi se Šumperkem i třetí ligu v Mikulovicích a netajíš se ambicemi zahrát si znovu vyšší soutěž. Bylo pro tebe motivací, že se na zápas přijeli podívat funkcionáři ze Zábřehu či Mohelnice?

To si myslím, že nehrálo roli. Teď zpětně si uvědomuji, že jsem tam viděl třeba pana Hrdloviče ze Zábřehu, ale v utkání na takové věci vůbec nemyslím. Vždycky jdu do zápasu s cílem odehrát maximum a neřeším, kdo se na mě zrovna dívá.

Myslíš si, že po vítězství v Maletíně už má Jeseník jistý postup?

Myslím, že ano. DSC_0183Bylo by asi hloupé říkat, že ještě není nic rozhodnuto. Pokud je pravda, že nám chybí k postupu jedna výhra, tak to už si nedovedu představit, že by nám to uteklo. Chceme vyhrát už zítra ve Štítech. A příští týden máme doma Leštinu, kterou jsme na podzim neporazili. Těm máme co vracet.

Zítra jedete do Štítů, je pro mužstvo problém hrát ve třech dnech dvě utkání?

Je pravda, že po včerejšku jsem docela pokopaný. Ale problém to není, máme slušně naběháno, dneska dáme relax u hokeje a zítra vyhrajeme.

Koho by jsi určil za Muže zápasu ty?

Adama Břízu. Dal dva góly a kdyby mohli být vyhlášeni dva hráči, jedním z nich by měl být určitě on.