JESENÍK – LEŠTINA 6 : 0

Po velmi dobrém výkonu (na domácím hřišti v jarní sezoně určitě nejlepším) si Jeseník otevřel dokořán vrata do krajského přeboru. Půltucet branek do sítě Leštiny potěšilo solidní diváckou návštěvu na jesenickém stadionu.

Trenér Petr Ševčík připravil v základní sestavě dvě změny na levou stranu hřiště, kde brousili lajnu Petr Glac a Martin Hanzlík, zatímco obvyklí dělníci této strany hřiště T.Glac a Patrik Plhák zůstali mezi náhradníky. A právě z levé strany se v úvodu rodily nebezpečné jesenické akce. Jak mají ve zvyku, začali domácí ofenzivním náporem a už ve třetí minutě se k odraženému balonu dostal Adam Bříza, jehož prudká rána proletěla mezi obránci do sítě – 1:0. V sedmé minutě rohový kop prodloužil Mlynář na zadní tyč, kde se prosadil důrazný Kysela – 2:0. Jeseník chtěl hrát, tlačil se před bránu, agresivně napadal a hosté tento nápor nezvládali nejen herně, ale ani psychicky. Po dalším rohovém kopu byl u vzdálenější tyče pohotový Woitek a vedli jsme 3:0. A to ještě do poločasu nebylo všechno – Kysela šel tvrdě do hlavičkového souboje a nejenže ho vyhrál a dal hlavou na 4:0, ale navíc ze hry vyřadil hostujícího stopera Volíka, který s tržnou ránou opouštěl hřiště.

Druhý poločas –  Jeseník zvolnil tempo, ale hosty víceméně do ničeho nepustil. Střeleckých možností bylo méně a domácí bezpečně kontrolovali hru. Bojovalo se tvrdě o každý balon a ostré zákroky nebyly výjimkou, takže rozhodčí rozdával karty na všechny směry. Vrána byl v domácí brance bez práce a Jeseník přidal ještě dva góly: nejprve Kysela vystihl zpětnou přihrávku, kličkou se zbavil brankáře a dovršil svůj hattrick. V 82.minutě z dálky napřáhl Minka a krásně trefil k tyči. Byl to v této sezoně gól s pořadovým číslem 99 a jeseničtí hráči ve zbývajících minutách moc toužili na domácím hřišti pokořit magickou šestku. Nepovedlo se, přesto mužstvo mohlo odcházet ze hřiště spokojené po dobrém výkonu a suverénním vítězství.

FOTOGALERIE ZDE

Sestava: Vrána – Nepožitek (46. Daniel), Karakasidis, Macura, P.Glac (56. P.Glac) – Kysela, Minka, Mlynář, Hanzlík (65. Plhák) – Bříza, Woitek. Žluté karty: Bříza, Minka. Branky: Kysela 3, Bříza, Woitek, Minka.