Muž zápasu: David Macura

V nedělním umuzzap2tkání v Lošticích (1:3) Jeseník definitivně potvrdil svůj postup do krajského přeboru, překonal magickou hranici stovky vstřelených branek v sezoně a podruhé na jaře se týmu podařilo otočit na soupeřově hřišti nepříznivý poločasový výsledek. Jedním z nenahraditelných dirigentů jesenického obratu byl nejen v tomto utkání kapitán David Macura a vedení týmu ho jednomyslně zvolilo Mužem zápasu.

Davide, jak hodnotíš jesenický výkon v Lošticích?

Bylo to utkání jako každé jiné venku. V prvním poločase jsme zkoušeli jinou taktiku, celkem to vycházelo, ale nedávali jsme góly. V druhé půli jsme se vrátili k naší obvyklé hře a podařilo se nám výsledek otočit.

V čem spočívala ta jiná taktika?

Nastoupili jsme víc ofenzivně se třemi útočníky. Šance byly, ale neproměnili jsme je.

Považuješ se za Muže zápasu?

Vůbec ne, byl to můj standardní výkon, který ničím nevybočil z předchozích zápasů. Ani gól jsem nedal.

Ty máš ale v popisu práce gólům především zabraňovat. Na jaře jste inkasovali čtyřikrát – myslíš, že některý gól padá přímo na vrub obránců?

Určitě u prvního gólu v Jindřichově jsme špatně bránili roh. Jinak si ale myslím, že obrana na jaře funguje dobře, včetně brankářů, kteří nám pomáhají.

Čtyři kola před koncem má Jeseník jistý postup. Nebude chybět motivace do dalších utkání?

Motivace je u nás jasná, chceme vyhrát střeleckou soutěž ve Sportu. Takže stále je o co hrát aDSC_0942 do všech zápasů jdeme naplno.

Kdo se tobě v Lošticích líbil ze spoluhráčů natolik, že bys ho vyhlásil Mužem zápasu?

Přiznám se, že na hřišti to vůbec nestačím sledovat. Nezdá se mi, že by někdo vynikal. Druhý poločas hrálo celé mužstvo dobře a podařilo se nám to otočit po kolektivním výkonu.