Novinky v FK Jeseník

NOVÉ SADY NEPŘIJEDOU
Semifinále krajského poháru Jeseník – Nové Sady se hrát nebude. Olomoucký klub, který aktuálně vede tabulku krajského přeboru, oznámil, že do Jeseníku nepřijede a ze soutěže odstoupil. Jeseník zvítězí kontumačně 3:0 a postupuje do pohárového finále, které se bude hrát na neutrálním hřišti. Soupeřem bude lepší z dvojice Čechovice – Ústí.

NAŠE DĚTI NA EURO U-21
FK Jeseník byl pověřen personálním zajištěním zahajovacího ceremoniálu před utkáním mistrovství Evropy hráčů do 21 let v Olomouci mezi mužstvy Itálie a Švédska. Naši benjamínci budou doprovázet hráče obou týmů při nástupu na plochu Androva stadionu a budou stát před nimi při úvodních hymnách. Jeseničtí hráči starších kategorií ponesou vlajky a budou mít na starosti další činnosti během otevíracího ceremoniálu i během utkání. Souboj Italů a Švédů se hraje ve čtvrtek 18.června od 18:00 a bude to první ze čtyř zápasů šampionátu na olomouckém stadionu. FK Jeseník bude vypravovat klubový autobus nejen na tento duel, ale také na zápas Anglie – Itálie, na který klub obdržel 40 vstupenek pro své členy. Toto utkání se hraje ve středu 24.června od 20:45.

TRENÉRSKÉ ZMĚNY
Bohužel ani v letošním roce se jesenický klub nevyhne již obvyklým starostem s trenérským obsazením mládežnických mužstev. Trenér Richard Zrník již v předstihu oznámil, že po posledním utkání sezony ukončí svoji činnost u mužstva staršího dorostu U-19. Můžeme jen doufat, že si uznávaný a mezi hráči oblíbený trenér toto rozhodnutí přece jen ještě rozmyslí, neboť zajistit obětavé a zároveň odborně fundované vedení mládežnickým družstvům je v jesenických podmínkách rok od roku těžší.