BOHUŇOVICE – JESENÍK 0 : 1

 

Jeseník uspěl v utkání druhého s prvním a znovu dokázal, že jeho pozice v čele I.A třídy je zcela oprávněná. Utkání rozhodla situace z deváté minuty, kdy Kysela odcentroval a Woitek hlavou proměnil první jesenickou šanci.

Utkání se odehrálo před vysokou diváckou návštěvou a v korektní atmosféře. Domácí toužili získat skalp na jaře neporaženého Jeseníku, zároveň však byl cítit z jejich strany respekt k favorizovanému protivníkovi. Hosté měli v prvním poločase hru pod kontrolou a předváděli kvalitní fotbal, další góly už ale nepřidali.

Po změně stran mohli domácí vyrovnat, ale zahodili dvě stoprocentní gólové šance. V obou případech je vychytal brankář Koukol, který dostal přednost před zdravotně indisponovaným Vránou. A jestliže v některých minulých zápasech byli jeseničtí gólmani kritizováni za hrubky znamenající laciné branky, pak v Bohuňovicích byl Koukol skutečnou oporou a nejednou podržel tým skvělým zákrokem.

Jeseník mohl navýšit vedení deset minut před koncem, kdy střídající Furik postupoval sám na branku, položil si gólmana, ale pak minul. Druhý zásah v utkání mohl přidat i Woitek po Břízově přihrávce, ovšem nejlepší střelec soutěže tentokrát nemířil přesně.

Jesenické mužstvo odvedlo v tomto utkání dobrou práci, hráči bojovali a hráli s nasazením. Celkově měl zápas v Bohuňovicích vysokou úroveň.

Sestava: Koukol – Keltner, Karakasidis, Macura, T.Glac – Plhák (83. P.Glac), Minka, Hanzlík, Woitek – Bříza (89. Vavrač), Kysela (73. Furik).