Muž zápasu: Jakub Koukol

V Bohuňovicích Jeseník zvítězil 1:0 a na těsném vítězství má zásadní podíl také brankář Jakub Koukol. Ten přitom původně neměl chytat, počítalo se s tím, že mezi tyče půjde obvyklá jednička Michael Vrána, který se ale pár dnů před zápasem potýkal s virózou a dobrovolně přepustil místo na hřišti svému náhradníkovi. Bylo to dobré rozhodnutí.

Jak vypadalo z tvého pohledu utkání v Bohuňovicích?

Bylo to těžké. Domácí se snažili hrát fotbal, dobře kombinovali a dařilo se jim, až na finální přihrávky, takže přede mě se dostávali zřídka. Kluci v obraně mi hodně pomáhali a hlavně hráli čistě, takže moc příležitostí na standardky jsme jim nedali. Co se týká naší hry, dali jsme rychlý gól a mohli jsme přidat i další, což se nepovedlo, takže se bojovalo do poslední minuty.

Měl jsi v bráně hodně práce?

V prvním poločase tam byla jedna nebezpečná střela k tyči po zemi, kterou jsem vyrazil a kluci to dobře pokryli, takže napodruhé už jsem balon chytil. V druhém poločase měli domácí nebezpečnou situaci ve skrumáži, vyběhl jsem a reflexivně jsem vyrazil střelu. A při další těžké situaci jsem vybíhal proti útočníkovi, byl jsem tam včas a kryl jsem si obličej, takže při srážce jsem to schytal jen do ruky.

Je to v pořádku?

Po zápase to bylo ještě dobré, ale přes noc mi to oteklo. Dnes jsem byl u doktora a mám silnou naraženinu, ale nemělo by to být nic vážného.

V jarní sezoně byli oba jeseničtí brankáři podrobeni kritice za chyby, které znamenaly inkasované gólykouky. Co bys k tomu řekl?

Pokud mám mluvit za sebe, tak je pravda, že utkání v Jindřichově se mi vůbec nepovedlo. Těšil jsem se, měl jsem za sebou celkem dobrou přípravu, ale ten výkon byl špatný. Teď jsem dostal znovu důvěru a jsem rád, že se mi tentokrát celkem podařilo a klukům jsem to mohl vrátit.

Kdo by měl být podle tebe vyhlášen Mužem zápasu v Bohuňovicích?

Hodně se mi líbil Venca Keltner, který si tam sjednával respekt svým důrazem. Dopředu hrál výborně Miňas, podržel balony v důležitých momentech. I ostatní zahráli dobře, všichni bojovali a celkově si myslím, že to byl z naší strany povedený zápas.