Ve středu finále poháru

Na neutrálním hřišti v Moravičanech, nedaleko Mohelnice, odehraje Jeseník ve středu finále krajského poháru. Soupeřem bude Sokol Ústí.

Pohárové finále svedlo dohromady dva již jisté vítěze obou skupin I.A třídy. Ústí má po pětadvaceti odehraných kolech ve své jižní skupině stále stoprocentní zisk a o víkendu může dovršit fantastickou sezonu s maximálním počtem bodů. Jesenické mužstvo sice v podzimní části nějaké body poztrácelo, ale jarní částí prochází rovněž bez zaváhání. Oba nováčci krajského přeboru tak mají vítanou možnost na vzájemnou konfrontaci.

Vítěz poháru získá právo účasti v prvním předkole nového ročníku Poháru FAČR, v němž by se v červenci utkal s některým z divizních soupeřů.

Jeseník by měl jet do Moravičan v silné sestavě, scházet bude jen  Vavrač, který má školní povinnosti, a na dlouhodobé marodce zůstává zraněný Novák. Ostatní budou k dispozici, a to včetně Furika a Daniela, kteří chyběli na posledním utkání v Bludově.

Jeseník po podzimním triumfu v okresním poháru postoupil do krajského finále bez boje poté, co se Nové Sady ze soutěže odhlásily. Ústí vyhrálo okresní pohár na Přerovsku a do krajského finále se probojovalo po semifinálovém vítězství nad Čechovicemi 4:3.

Střetnutí FK JESENÍK – SOKOL ÚSTÍ se hraje ve středu 10.6. od 17:00 na hřišti v Moravičanech.