Před krajským přeborem

Příprava na novou sezonu je v plném proudu. Trenér Ševčík zopakoval, že než hrát jednoznačné zápasy proti soupeřům z nižších tříd, bude raději s mužstvem jen trénovat. Jeseník tak sehraje před vstupem do krajského přeboru pouhá dvě utkání – to jedno už máme za sebou a prohráli jsme v Břidličné 3:5. To druhé nás čeká v sobotu 1.8. od 17 hodin proti Letohradu B na domácím hřišti.

Většina našich soupeřů v kraji má snadnější situaci co se týká zajištění kvalitních protivníků do přípravy. Odpadá především problém s dopravou, neboť na Hané v okruhu čtyřiceti kilometrů napočítáme na dvě desítky klubů na úrovni krajského přeboru, divize či třetí ligy.

SOKOL ÚSTÍ se stal jediným účastníkem našeho krajského přeboru, který se představil uplynulý víkend v prvním kole Poháru FAČR. Náš přemožitel ve finále letošního krajského poháru vyřadil v předkole divizní Valašské Meziříčí po výhře 2:1. Stejným poměrem v prvním pohárovém kole podlehl druholigovému Frýdku-Místku.

Klub FK MOHELNICE rozptýlil informace, které se objevily ve fotbalových kuloárech a koneckonců také v regionální tisku, že hodlá zrušit své B-mužstvo a ještě před startem krajského přeboru se ze soutěže odhlásit. Tyto fámy vyvrátil manažer klubu Aleš Heidenreich: „Tuhle fámu jsem také několikrát slyšel, ale není to pravda, béčko bude i nadále hrát v krajském přeboru,“ uvedl pro Deník. Připustil ale, že určité potíže se skládáním B týmu nastaly. „Mysleli jsme si, že mladí hráči uvítají možnost si zahrát krajský přebor. Není to tak u všech pravda. Takhle asi vznikla fáma o konci týmu,“ podotknul v Šumperském deníku Heidenreich. Připomeňme, že Mohelnice letos postoupila z divize do třetí ligy. S mohelnickým „béčkem“ se Jeseník donedávna potkával v I.A třídě. Rezerva Mohelnice postoupila do krajského přeboru rok před námi.

Velkou neznámou bude v přeboru pravděpodobně SULKO ZÁBŘEH, kde vzniká úplně nový tým z vlastních odchovanců a hráčů, kteří dříve hrávali za Zábřeh. Mužstvo Zábřehu hrálo dlouhá léta třetí ligu, převážně s hráči z Olomoucka či Ostravska, kteří k městu neměli prakticky žádný vztah. Finanční situace a pravděpodobně i neshody ve vedení klubu vedly k rozpadu třetiligového týmu a Zábřeh začne s „čistým stolem“ a ve skromnějších podmínkách v krajském přeboru psát novou kapitolu.  Trenér Jiří Balcárek, vedoucí týmu Jiří Nevrkla, klubový boss Bohuslav Charvát – ti všichni už v Zábřehu skončili, stejně jako kompletní třetiligový kádr. Novým předsedou a zároveň trenérem mužstva se stal dosavadní mládežnický trenér Jaroslav Appl.

Mapa účastníků krajského přeboru 2015/16:

mapa_prebor