Krajský přebor – 1.kolo

V prvním kole krajsDSC_0052kého přeboru padlo 33 (!) branek, což je průměr více než čtyř gólů na zápas. Nejčastěji viděli balon v síti diváci v Jeseníku, kde padlo sedm branek.

Jesenický nováček zdolal Medlov 5:2 a o našem utkání referoval  také Šumperský deník … více zde. Naopak druhý nováček z Ústí na domácím hřišti vyšel gólově naprázdno, když v utkání s Litovlí branka nepadla.

Remíza se zrodila i v zajímavém utkání ve Šternberku, kde hosté z Holic třikrát vedli, ale domácí vždy dokázali vyrovnat. HFK B bude naším příštím soupeřem na domácím stadionu. Vyrovnaný zápas se hrál rovněž v Kojetíně, kde domácí také doháněli manko a na konečných 2:2 vyrovnali dvě minuty před koncem.

Zbývající čtyři zápasy úvodního kola měly  své vítěze. Jediným, kdo uspěl na hřišti soupeře, byla rezerva Mohelnice v derby v Zábřehu, kde vyhrála 2:0. Oba góly dali hosté do poloviny prvního poločasu. Zajímavé a dramatické utkání sledovali diváci v Určicích, které po sestupu z divize a omlazení kádru zahájily krajský přebor domácí výhrou nad Hněvotínem. Určice do poločasu vedly 2:0, hosté ale dokázali na začátku druhé části v rozmezí tří minut srovnat na 2:2. Ale v 76. a 80.minutě se znovu radovali domácí hráči.

Velké Losiny na domácím stadionu potvrdily svoji kvalitu a s velkým přehledem zdolaly Chválkovice vysoko 4:0. Stejný výsledek se zrodil také v duelu Dolany – Želatovice. Hosté si odvezli z Dolan čtyřgólový debakl, který budou chtít napravit v prvním domácím utkání za týden proti Jeseníku.

VÝSLEDKY

FK Šternberk – 1.HFK Olomouc B 3 : 3 (1:1)
Hlaváček 2, Vytřísal – Šuba 2, Bořil
FC Dolany – FC Želatovice 4 : 0 (2:0)
Volf, Lasovský, Holásek, Jašek
FK Jeseník – TJ Medlov 5 : 2 (3:1)
Plhák 2, Macura, Woitek, Marcinov – Okrouhlý, Purzitidis
Sokol Ústí – TJ Tatran Litovel 0 : 0
SK Sulko Zábřeh – FK Mohelnice B 0 : 2 (0:2)
Strnad, Šmíd
Sokol Určice – FC Hněvotín 4 : 2 (2:0)
Trajer 2, Zelinka, Zapletal – Novotný, Benýšek
FK Kojetín-Kovalovice – FC Kralice na Hané 2 : 2 (0:0)
Drápal, Ferko – Neoral, Nečas
Sokol Lázně Velké Losiny – SK Chválkovice 4 : 0 (2:0)
Smrž, Šinogl, Zatloukal, Uvízl