Muž zápasu: Michael Vrána

Jeseník má za sebMuz_zapasu_vranaou první venkovní utkání v krajském přeboru a na vlastní kůži se přesvědčil, jak to bude v této sezoně náročné. Brankář Michael Vrána si zachytal víc než v jakémkoliv předchozímutkání. Dirigoval, křičel, neudělal jedinou chybu a několikrát vychytal nebezpečné želatovické šance. Za góly nemohl a právem si vysloužil ocenění Muž zápasu.

Michale, jak hodnotíš utkání v Želatovicích?

Byl to náš první zápas venku, chtěli jsme vyhrát, ale ukázalo se, že to v soutěži bude hodně těžké. Chtěli jsme navázat na dobrý výkon s Medlovem a ukázat naši obvyklou hru. Šance jsme měli, ale nevyšlo to a sami jsme se dopouštěli chyb.

Měl jsi několik výbornýcvranic_orezh zákroků, ale dvěma brankám jsi nezabránil. Jak bys popsal situace u těch inkasovaných gólech?

Při prvním gólu jsme na půlce špatně rozehráli, domácí nás rychle přečíslili, šla tak skrytá kolmice proti mě, vyběhl jsem si, ale útočník byl u balonu dřív. Zlehka jsem se balonu dotkl, jenže se mi ho nepodařilo vyrazit.

A druhý vyrovnávací gól na 2:2?

Tam byl zbytečný faul a špatně jsme bránili centr na zadní tyč, kde zůstal volný hráč a dal mi to hlavou do protipohybu. Oba góly byly po zbytečných chybách.

Jak jsi spokojen se svým výkonem?

Nebylo to úplně nejhorší. Ale chtěl bych mužstvo ještě víc podržet.

Vnímáš po dvou krajských kolech rozdíl oproti I.A třídě?

To jednoznačně. Už teď je vidět, že si víc zachytám. Rozdíl mezi těmi soutěžemi je velký, soupeři jsou lepší. V minulé sezoně jsme odehráli zápasy, kdy jsme celou dobu drželi balon a hráli proti zatažené obraně. V kraji to vůbec tak není, dostáváme góly, hrajeme vyrovnané zápasy. Líbí se mi to víc, je to zajímavější a není to nuda.

V tréninkové přípravě ti dělá parťáka Honza Pastucha. Je dobré mít v zádech tak dobrého gólmana jako konkurenci?

Je to určitě lepší. Kuba Koukol teď kvůli práci netrénuje, takže jsem rád, že Honza začal znovu trénovat. Pomáhal mi už před lety. Cítím se líp, když jsme tam dva.

Tradiční dotaz na závěr. Kdo by byl z tvého pohledu mužem zápasu v Želatovicích?

Dobře hrál celý tým. Ale pokud bych měl někoho označit, tak je to David Marcinov. Líbí se mi, jak loňští dorostenci zapadli do mužstva a David se přes konkurenci dokonce prosadil do základu a hraje výborně.