V sobotu do Určic

Mnohemurcice těžší prověrka než ve středu čeká jesenické fotbalisty při dalším venkovním výjezdu. V Určicích na Přerovsku se ještě na jaře hrála divize. Teď tam přijíždí Jeseník jako vedoucí tým krajského přeboru.

Určice poslaly do Jeseníku jasnou vizitku. Ve středu deklasovaly v místním derby Kralice na Hané 5:1, navíc na jejich hřišti. „Nemůžeme soudit, jak to vypadalo. Zápasy uprostřed týdne bývají často zkreslené různými absencemi, takže nevím, jak na tom byly Kralice. Ale to nic nemění na tom, že nás čeká velmi těžké utkání,“ podotýká trenér Petr Ševčík. Bližší informace k zápasu Kralice  – Určice jsou na klubovém webu Určic – kliknout zde.

Jesenický stratég si nemyslí, že by současná vedoucí pozice jeho mužstva významně měnila přístup soupeřů k utkání. „Tady v té soutěži jde každý do zápasu naplno s cílem vyhrát a nehledí se na to, jestli soupeřem je zrovna mužstvo, které vede. Navíc ty rozdíly jsou tak minimální, že už po příštím kole může být všechno zase jinak.“

Ostatně, co se týká momentálního postavení v tabulce, na to je Jeseník zvyklý z loňska: „Je to tak. Celou minulou sezonu jsme strávili na prvním místě. Bohužel jsme se zasekli v soutěži, v které jsme výkonnostně vůbec neměli být,“ říká trenér.

Určice jsou v tabulce na desátém místě s bilancí tří vítězství a šesti porážek, s pasivním skóre 16:19. Středeční vysoká výhra v Kralicích zastavila určickou sérií tří kol bez bodu. Určice mimo jiné doma prohrály se Šternberkem vysoko 0:5 a všechny body si z určického stadionu odvážely i týmy Kojetína či Mohelnice B.

TJ Sokol Určice odehrál poslední dvě sezony v Moravskoslezské divizi, kam postoupil po suverénním triumfu v krajském přeboru 2012/2013. V roce 2014 končily Určice premiérovou divizní sezonu na desátém místě, poslední ročník ale uzavřely na dně tabulky a vrátily se do kraje.

Jeseník pojede na určickou půdu stále bez stopera Davida Macury, k dispozici už ale bude Václav Keltner a v pořádku by snad mě být rovněž Martin Hanzlík. Otazník visí nad startem brankáře Pastuchy, který odchytal poslední tři zápasy, ale do Určic zřejmě nepojede kvůli pracovním povinnostem. Chytat by měl tak jako tak Michael Vrána a jistit ho bude dorostenec Jan Pastucha mladší.

Utkání TJ SOKOL URČICE – FK JESENÍK se hraje v sobotu 26.9.2015 od 16 hodin a řídí ho Pavel Kološ z Olomouce.

Z dalších utkání 8.kola: Za šlágr víkendu lze označit nedělní střet čtvrtých Velkých Losin s druhým Šternberkem. Hosté budou bojovat o prodloužení stoprocentní bilance z venkovních utkání. Medlov jede do Kralic, kde se pokusí naladit zpět na vítěznou notu. Bedlivě budeme sledovat také Ústí, které čeká těžká bitva v Zábřehu. Poslední Chválkovice hrají další existenční zápas proti čtrnáctým Želatovicím. Souboj dvou záložních B-mužstev se hraje v Mohelnici, kam přijede olomoucký HFK. Hněvotín má po čtyřech zápasech bez výhry šanci tuto sérii zastavit, když doma přivítá předposlední Litovel. Kojetín na domácím hřišti vyhrál jen jednou, teď se pokusí potěšit vlastní diváky úspěchem proti nevyzpytatelným Dolanům.