Jeseník – Kojetín 5:1

Jeseník hladce porazil Kojetín v dalším utkání krajského přeboru. Po dobrém výkonu a dvě třetiny v oslabené sestavě. A právě vyloučení Lukáše Woitka je jedinou kaňkou na jinak vydařeném sobotním odpoledni.

FOTOGALERIE

Když byl za stavu 2:0 vyloučen Lukáš Woitek, zřejmě nikomu nebleskla hlavou obava o osud tohoto zápasu, zato všem bylo jasné, že příští týden v boji o první místo ve Velkých Losinách bude klíčový hráč chybět. Ve 29.minutě byl Woitek tvrdě faulován zezadu, za což kojetínský kapitán Dočkal uviděl žlutou kartu. Našemu hráči ale zbytečně ujely nervy a v přerušené hře udeřil Dočkala, za což nemohlo následovat nic jiného než červená karta. Za hrubé nesportovní chování dostane Woitek zcela jistě distanc a zmešká minimálně nejbližší utkání na hřišti vedoucích Velkých Losin.

Samotné utkání mělo jednoznačný průběh a hosté byli od první minuty pod tlakem. V první šanci ještě Kysela neuspěl, ale v deváté minutě byl stejný hráč faulován brankářem a rozhodčí nařídil penaltu. Kojetínské protesty nebraly konce a hlavní sudí šel ještě svůj verdikt zkonzultovat s asistentem. Odvolání pokutového kopu ale hosté neuhádali a Broňa Mlynář s chladnou hlavou opět proměnil – 1:0. Druhý gól byl ukázkou přímočaré fotbalové moderny: Woitek utekl po křídle, v šestnáctce našel Plháka, ten posunul na volného Kyselu – přesná střela a Jeseník vedl 2:0.

Pak přišlo zmíněné Woitkovo vyloučení a ve 32.minutě se hosté dostali lacině ke kontaktnímu gólu: Dočkal v pádu napálil (možná jen odkopl) míč směrem na jesenickou branku a jeho nákop přes půlku hřiště zapadl za záda vysunutého brankáře Vrány. Vůbec první střelecký pokus hostů znamenal kuriozní gól od půlicí čáry, ale Jeseník žádné drama nepřipustil. I v oslabené sestavě držel otěže zápasu pevně ve svých rukou a ve 36.minutě po Plhákově rohu se hlavou trefil Macura – 3:1.

Na začátku druhé půle prokázal velký důraz Kysela, průbojně se natlačil před obránce a v plné rychlosti přesně zakončil. Za stavu 4:1 převzal aktivitu Kojetín, i přesto si domácí vypracovali další gólové šance. Plhák ani Mlynář ve stoprocentní příležitosti neuspěli, na druhé straně měl tutovku kojetínský Horák, který v dobré pozici přestřelil. Poslední slovo si vzal střídající Bříza, který z hranice pokutového území skryl prudkou střelu mezi obránci a brankář byl u tyče pozdě. Jeseník vyhrál 5:1.

FOTOGALERIE

Sestava: Vrána – Keltner, Karakasidis, Macura, Vavrač (84. Novák) – Marcinov (21. Hanzlík), Minka (85. Schneider), Mlynář, Woitek – Plhák (64. Nepožitek), Kysela (67. Bříza). Žluté karty: Minka, Kysela, Mlynář. Červená karta: 29. Woitek.  Branky: 9. Mlynář, 21. a 49. Kysela, 36. Macura, 87. Bříza – 32. Dočkal.