V neděli do Velkých Losin

Šlágrlosinyem nadcházejícího kola krajského přeboru je nedělní vystoupení vedoucího Jeseníku na hřišti čtvrtých Velkých Losin. Jedeme neprohrát.

Je to největší výzva a bezpochyby nejtěžší podzimní překážka pro nováčka krajského přeboru. A jelikož jsou Velké Losiny za rohem (vlastně za kopcem), není důvod propásnout příležitost vidět na vlastní oči jesenický tým v zápase podzimu.

Všichni hráči podzimního kádru jsou zdraví a nikdo nehlásí žádné problémy. Do utkání ovšem nezasáhne Lukáš Woitek, který dostal dvouzápasový trest za vyloučení v předchozím utkání s Kojetínem. „Je to samozřejmě oslabení, ale zase za úplně zásadní komplikaci bych to neoznačil. Woitek chybí především jako tahoun a vůdčí postava Jeseníku, jeho jméno má u soupeřů respekt. Ovšem umíme samozřejmě hrát i bez něj,“ říká trenér Petr Ševčík a připomíná například domácí utkání s Ústím (1:1), v němž Jeseník i bez Lukáše Woitka předvedl jeden z nejlepších podzimních výkonů. „Věřím, že kluci máknou. Našim cílem je neprohrát,“ dodává trenér.

V neděli se utkají dvě nejproduktivnější mužstva přeboru – Velké Losiny daly 34 a Jeseník 30 branek. Hosté si budou muset dávat velký pozor hlavně na nejlepšího střelce soutěže Matěje Šinogla, a samozřejmě také na zkušeného Petra Navrátila. Dá se očekávat oboustranně ofenzivní fotbal.

A bude to také střetnutí dvou donedávna posledních neporažených týmů krajského přeboru. Jeseník přišel o neporazitelnost před dvěma týdny v Určicích a Velké Losiny před týdnem v Dolanech. Poslední vzájemné utkání se datuje do března letošního roku a byla to příprava na jarní sezonu. Velké Losiny přijely ke generálce na úvodní jarní kolo krajského přeboru a prohrály v Jeseníku 1:4. „My už jsme v té době věděli, že jsme propásli jeden rok v I.A třídě, i když jsme výkonnostně patřili jinam. Ten zápas nám leccos ukázal a dá se z něj vycházet. Nicméně byla to příprava a výsledek 4:1 neznamená vůbec nic,“ komentuje trenér Ševčík.

TJ Sokol Lázně Velké Losiny, náš zeměpisně nejbližší soupeř, patří už třetím rokem do absolutní špičky krajského přeboru. Loni i předloni skončily na třetím místě a v popředí se pohybují i letos. Koneckonců už v roce 2007 si tento klub vyzkoušel, jaké to je vyhrát krajský přebor a následně v moravskoslezské divizi odehrály Losiny tři úspěšné sezony, než se v roce 2010 dobrovolně vrátily zpět na krajskou scénu.

Utkání TJ SOKOL LÁZNĚ VELKÉ LOSINY – FK JESENÍK se hraje v neděli 11.října 2015 od 15 hodin a řídí ho jako hlavní rozhodčí Radek Motal z Prostějova.

Z dalších utkání 10.kola: Fotbalisté Dolan minulý týden dokázali připravit do té doby vedoucí Velké Losiny o jejich neporazitelnost. A tento víkend je čeká další souboj proti týmu z předních pater tabulky – ve Šternberku. Domácí budou v tomto místním derby favoritem a budou si chtít vylepšit bilanci před následující cestou do Jeseníku. Třetí Medlov se představí na stadionu v Zábřehu a domácí se proti kvalitnímu soupeři pokusí zastavit šňůru osmi duelů bez vítězství. V minulém kole prohrálo i páté Ústí, které jede v neděli do Kojetína, kterému to doma jde o poznání lépe než venku. Chválkovice v minulém kole utekly z posledního místa tabulky a čeká je utkání v Mohelnici. Určice vykazují v posledních kolech nejlepší formu v soutěži a domácí výhra nad poslední Litovlí bude povinností. Kralice po dvou vyhraných zápasech (včetně skalpu Medlova) hostí holické béčko, kterému se naopak v uplynulých týdnech příliš nedařilo. Posledním víkendovým utkáním je souboj ze spodní poloviny tabulky mezi Hněvotínem a Želatovicemi.