V sobotu se Šternberkem

sternberk

Deky, šály a čepice se tentokrát budou hodit. Je tady pozdně podzimní fotbal, nic pro bábovky. A do Jeseníku přijíždí čtvrtý celek tabulky. Takže taky žádná legrace.

Jeseník bude proti Šternberku postrádat Lukáše Woitka, který nebyl omilostněn po odpykání poloviny dvouzápasového trestu za vyloučení v utkání s Kojetínem. Disciplinární komise Olomouckého krajského fotbalového svazu nevyhověla žádosti FK Jeseník o prominutí zbytku trestu.

Scházet bude také David Marcinov, který má jiný víkendový program a požádal o uvolnění. „Je to komplikace, Lukáš Woitek předtím nebyl trestaný a spíš jsme doufali, že dostane podmínku a bude moci hrát. Musíme se s tím vypořádat a nahradit jak Woitka, tak i Marcinova,“ říká trenér Petr Ševčík, který má do záložní řady stále několik možných variant.

Zdravotní stav hráčů je dobrý, ovšem tréninková účast s koncem podzimu má klesající tendence. V úterý měl trenér k dispozici osm a ve čtvrtek deset hráčů. „Na všech už je znát únava, do toho pracovní a studijní povinnosti,“ komentuje stav mužstva trenér.

Ovšem jak naznačují poslední výsledky největších konkurentů na předních příčkách přeboru, nejsme v tom sami. Únava, výpadky formy a ztráta bodu se nevyhýbají nikomu. Naše mužstvo povzbuzené velkolepým vítězstvím ve Velkých Losinách půjde do zápasu se Šternberkem v ošemetné roli favorita. Hosté v minulém kole ztratili body za domácí remízu s Dolany a jsou na čtvrtém místě s tříbodovou ztrátu na vedoucí Jeseník. „Čeká nás velmi těžký soupeř a těžké utkání. Hřiště bude tvrdé a nasáklé a kvalitu fotbalu to ovlivní,“ dodává trenér Ševčík, který bude nabádat své hráče k chytrosti v osobních soubojích. V každém případě čeká mužstvo v sobotu velká fotbalová dřina.

FK Šternberk je tradičním účastníkem krajského přeboru, který si v minulosti prošel podobným martyriem sestupu a návratu jako Jeseník. V krajském přeboru 2009/10 skončil Šternberk na posledním místě a další dvě sezony strávil v I.A třídě. V roce 2012 se klub vrátil do kraje (vyhrál I.A třídu o deset bodů před druhým Jeseníkem) a od té doby hraje většinou klidný střed tabulky. Letos se Šternberku daří lépe a bojuje o čelní pozice, když z dosavadních dvanácti zápasů prohrál pouze doma s Medlovem 1:2 a před třemi týdny ve Velkých Losinách utrpěl debakl 1:5.

Utkání FK JESENÍK – FK ŠTERNBERK se hraje v sobotu 17.10. od 15:00 hod. a řídí ho jako hlavní rozhodčí Pavel Pospíšil z Přerova.

Z dalšího programu 11.kola: Los nastávajícího kola svede dohromady k vzájemným zápasů týmy z horní poloviny tabulky. Kromě duelu prvního Jeseníku se čtvrtým Šternberkem se hraje další šlágr: třetí Ústí přivítá na svém hřišti ve svém obvyklém čase v neděli dopoledne Velké Losiny. Rozdíly mezi celky na prvním až pátém místě jsou minimální a své slovo chtějí mít i další mužstva z horní poloviny tabulky: především Určice, které sebraly body Jeseníku i Velkým Losinám a teď jedou na hřiště druhého Medlova. A stále se musí počítat také s Dolany, které budou našim příštím soupeřem. Tento víkend hrají doma s osmou Mohelnicí.

Další čtyři víkendové zápasy namixují boje ve spodní půlce přeboru, kde všichni potřebují každý bod. Poslední Chválkovice hostí desáté Kralice. Předposlední Litovel přivítá dvanáctý Kojetín. Třinácté Želatovice hrají se čtrnáctým Zábřehem. A konečné devátý HFK Olomouc B bude bojovat doma s jedenáctým Hněvotínem.