V sobotu s Mohelnicí

Do Jeseníkumohelnice přijíždí sedmý tým tabulky krajského přeboru FK Mohelnice B. Je to poslední podzimní kolo, po kterém ale budou následovat ještě dvě předehrávky jara.

Mohelnické „béčko“ rozehrálo sezonu výborně – z prvních tří zápasů vydolovalo plný počet bodů a udrželo čisté konto. Ale ve čtvrtém kole dostala rezerva třetiligového nováčka tvrdou lekci od Medlova (0:4) a poté následovalo dalších sedm utkání bez výhry. Mohelnici se příliš nedaří v koncovce a s pouhými čtrnácti vstřelenými brankami patří v tomto směru mezi nejhorší. Na druhé straně inkasovali jen o tři branky více než Jeseník.

„Všichni víme, že do utkání jdeme jako favorité my. Ale hráči mají daleko k tomu, aby snad někoho podcenili. O tom nemůže být řeč,“ ujistil plnou soustředěnost jesenického mužstva před utkáním trenér Petr Ševčík. Nálada v jeho družině je po nedělním vydařeném vystoupení v Dolanech výborná a všichni se na další domácí utkání těší. Zdravotně úplně v pořádku není Jan Minka, kterého trápí stehenní sval a jeho start v utkání je nejistý. „Budeme potřebovat, aby byl v pořádku a ve formě hlavně na další utkání v Medlově,“ naznačil trenér Ševčík, že jednoho z klíčových hráčů možná bude v sobotu šetřit.

FK Mohelnice B vyhrála I.A třídu o rok
dříve než Jeseník. V loňské sezoně coby nováček přeboru se mohelnické „béčko“ umístilo na osmé pozici a klidný střed tabulky bude zřejmě bez problémů hrát i v tomto ročníku. Poslední vzájemné utkání na jaře 2014 (ještě v I.A třídě) skončilo vítězstvím našeho mužstva na domácím hřišti 2:1. Mohelnickou rezervu vede jako hlavní trenér Michal Kovář, někdejší vynikající prvoligový hráč a velká osobnost olomoucké Sigmy.

Utkání FK JESENÍK – FK MOHELNICE B se hraje v sobotu 31.10.2015 od 14 hodin a řídí ho rozhodčí Michal Grečmal z Přerova.

Z dalšího programu 13.kola: Nejzajímavějším nastávajícího víkendu bude nedělní souboj druhého Medlova se čtvrtými Velkými Losinami. Další přímá konfrontace soupeřů „velké pětky“ může opět zamíchat pořadím v horních patrech tabulky. Další favorit Ústí přivítá na svém stadionu Dolany, které se pokusí vylepšit reputaci po domácím debaklu s Jeseníkem. Utkání mezi poslední Litovlí a pátým Šternberkem má jasného favorita v hostujícím týmu. Přímý boj o záchranu čeká v Olomouci fotbalisty domácích Chválkovic se Zábřehem. Derby přerovského okresu se hraje v Kojetíně, kam přijedou Želatovice. A souboj nepříliš vzdálených soupeřů se hraje také v Kralicích, kam zavítá Hněvotín. Určice po třech zápasech bez výhry se pokusí bodovat na hřišti HFK Olomouc.