Jeseník – Želatovice 4:2

FOTOGALERIE

Jeseník udělal vítěznou tečku za podzimní sezonou a za celým kalendářním rokem 2015. Na domácím hřišti jsme porazili houževnatého soupeře ze Želatovic a přezimujeme na prvním místě krajského přeboru.

Výkon domácího mužstva zůstal za očekáváním a víceméně odpovídal hře, jakou Jeseník v posledních letech běžně předváděl v polovině listopadu. Únava, chybějící energie a výhled konce dlouhé a náročné sezony – to vše se přenáší do herního projevu mužstva. Dobře to dopadlo a Jeseník dovršil dva roky trvající domácí neporazitelnost.

Hosté cestou nabrali zpoždění a zápas začal s desetiminutovým skluzem. Přesto to byly Želatovice, kdo v úvodu zápasu předváděl aktivnější pojetí a už v 6.minutě po akci z pravého křídla udeřili: střela Koplíka z úhlu zaplachtila za Pastuchova záda. Domácí se nemohli dostat do obvyklého tempa, ale pomohl a jim silná zbraň v podobě standardních situací. Po rohovém kopu se odražený míč dostal ke kapitánovi Mlynářovi a ten s pomocí teče jednoho z obránců vyrovnal. Ve 35.minutě stejný hráč znovu využil dobrého výběru místa při rohovém kopu a Jeseník se dostal do vedení. A ve 39. Broňa Mlynář dovršil svůj čistý hattrick, když Macura vyvezl balon, posunul ho dopředu, Mlynář šel od půlicí čáry sám ze strany na branku a obstřelil vybíhajícího gólmana.

Dvoubrankový náskok jesenické mužstvo uklidnil, ale k druhému poločasu tým přistoupil laxně a s falešným vědomím, že se už nemůže nic stát. Žádný soupeř v krajském přeboru se ale neporazí sám od sebe a o snaživých Želatovicích to platilo dvojnásob. Hosté si vynutili převahu, v 64.minutě snížili a připravili si i další šance. Tu největší zlikvidoval výborným zákrokem náhradní gólman Vrána, který dle předzápasové dohody nastoupil na posledních dvacet minut. Další velkou komplikací v utrápené jesenické hře bylo vyloučení Woitka, který si během pěti minut vykoledoval dvě žluté karty. Poslední desetiminutovku tak Jeseník bránil a úspěšně ubránil těsné vedení. Navíc v 88.minutě pojistil tři body střídající Furik, který po rychlém brejku převzal míč od Plháka a z úhlu ke vzdálenější tyči prostřelil brankáře.

Nebyl to nejlepší předvedený výkon, ale účel světí prostředky a důležitost výsledku předčila fotbalovou krásu. Do jarní části krajského přeboru půjde Jeseník z první pozice.

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha (69. Vrána) – Keltner, Karakasidis, Macura, Vavrač (64. Glac) – Nepožitek (46. Plhák), Minka, Mlynář, Hanzlík (60. Marcinov) – Kysela (75. Furik), Woitek. Žluté karty: Macura, Woitek. Červená karta: 80. Woitek (po 2.žk). Diváci: 190. Branky: 10., 35. a 39. Mlynář, 88. Furik – 6. Koplík, 64. Mackovík.