Třetí výhra v přípravě

JESENÍK – ŽAMBERK 2 : 1 (2:0)

FOTOGALERIE

Tři týdny zbývají do ostrého startu jarní sezony a jesenické mužstvo ladí formu. Stav herní připravenosti otestoval v sobotu odpoledne na jesenické „umělce“ další přátelský zápas.

První přípravný zápas po soustředění. Do Jeseníku přijel třináctý celek krajského přeboru Pardubického kraje 1.FC Žamberk, který bude na jaře bojovat o záchranu.

Trenéru Ševčíkovi scházeli kvůli zdravotním problémům nebo jiným povinnostem Minka, Vavrač, Marcinov, Daniel a Kysela, lavičku doplnili dorostenci Mráz a Křivohlávek. Druhý jmenovaný se zapojil do jesenické přípravy z devatenáctky Sigmy Olomouc a o jeho jarním angažmá ještě není rozhodnuto.

První poločas utkání se Žamberkem byl veletrhem zahozených šancí. Hosté dvakrát prověřili brankáře Pastuchu, který proti nebezpečným střelám obstál. Na straně domácích toho bylo mnohem více a ve 25.minutě se gólově prosadil Navrátil, když dostal přesnou kolmici od Hanzlíka, přesprintoval obránce a přízemní střelou poslal míč do sítě. Stejný hráč se před poločasem radoval i podruhé, tentokrát mu gólovou akci nachystal Bříza, který jen krátce předtím hlavou orazítkoval tyč.

Ještě na začátku druhého poločasu Jeseník hýřil útočnou aktivitou a připravil si další šance, postupem času ovšem šla kvalita hry dolů a bojovalo se hlavně mezi oběma šestnáctkami. Hosté se nemohli prosadit, ale v 76.minutě jim pomohlo špatné vyběhnutí brankáře Vrány, který byl u centru o chvilku později než žamberský útočník. Kontaktní gól hosty povzbudil a poslední čtvrthodina byla v podání Jeseníku udržovací. V závěru Vrána vytáhl také dva výborné zákroky, kterými zachránil těsnou výhru.

Jeseník hraje za týden poslední domácí přípravný zápas: v sobotu 5.března přijede Břidličná, hraje se od 15 hodin.

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha (46. Vrána) – Keltner, Karakasidis, Macura, Novák – Woitek, Mlynář, Hanzlík, Plhák – Bříza, Navrátil. Střídali průběžně: Furik, Nepožitek, Glac, Mráz, Křivohlávek.