V sobotu Hněvotín

Čtvrté jarní kolo a druhé domácí utkání. Do Jeseníku přijíždí FC Hněvotín. Jsme favoritem, ale ono je to fakt kulaté….

FC Hněvotíhnevotinn, nevyrovnaný a značně nevyzpytatelný tým. Jeden týden je schopen zaskočit někoho z horní poloviny tabulky, aby další týden nezvládl zápas, který měl být papírově snadnější. Momentálně je hněvotínské mužstvo až na jedenáctém místě, což rozhodně neodpovídá ambicím a kvalitám tohoto klubu. Ostatně vzájemný zápas na podzim byl pro Jeseník jedním z nejtěžších v první polovině sezony. Honza Pastucha v Hněvotíně chytil penaltu za stavu 0:0 a Martin Hanzlík rozhodl parádní trefou z 83.minuty o našem vítězství 1:0. Odveta v Jeseníku bude asi vypadat jinak, Jeseník bude mnohem útočnější, ostatně jak je před vlastními diváky dobrým zvykem. A hosté? Ti se mohou opřít o výkony dvou velkých zimních posil, bývalých ligových hráčů Petra a Davida Kobylíka. O něco slavnější David je mistrem Evropy do 21 let z roku 2001, kromě Sigmy si zahrál v Bundeslize i ve francouzské lize. Představení hněvotínský posil nabídl Olomoucký deník v tomto článku.

O Hněvotínu se ale píše i v souvislosti s údajným korupčním jednání před úvodním jarním kolem, kdy doma hostil Velké Losiny. Více například zde. Jisté je, že o záchranu bojující klub z Olomoucka potřebuje nutně bodovat, zvlášť když před týdnem prohrál doma s Dolany 0:2.

Jaká je situace v našem týmu? Po remíze v Kralicích se mužstvo opět chystá zahrát na vítěznou strunu. Věřme, že to vyjde a že uvidíme dobrý fotbal v podání domácích. V plném tréninku už je Jirka Nepožitek a bude připraven nastoupit. Pomalu začal s tréninkem také Honza Daniel, ale s ním zatím trenér Ševčík počítat nemůže, stejně jako s dlouhodobě zraněným Honzou Minkou.

Utkání FK Jeseník – FC Hněvotín se hraje v sobotu 9.4.2016 od 16:00 hod.