V neděli do Zábřehu

Ještě devět vík315endů krajského přeboru je před námi a v tom nejbližším čeká naše mužstvo vystoupení na stadionu v Zábřehu na  Moravě. Domácí baží po první jarní výhře. Jeseník půjde do nedělního zápasu už s informací, jak dopadl sobotní duel druhého Ústí v Hněvotíně. Pokud by ústečtí fotbalisté své utkání vyhráli, vystřídají nás minimálně na jeden den v čele krajské tabulky.

Po dvaceti sezónách v moravskoslezských soutěžích (MSFL a Divize) se zábřežský fotbal dobrovolně vzdal účasti ve třetí nejvyšší soutěži a přihlásil se pouze do krajského přeboru. Reorganizace klubu i kompletní obměna hráčského kádru byla nevyhnutelná a v Zábřehu začali loni v létě v podstatě na základní startovní čáře. „Je to mladý tým, šikovní kluci, ale zatím trochu doplácejí na nevyzrálost a nezkušenost, která je stála hodně bodů,“ říká jesenický trenér Petr Ševčík. Koneckonců i u nás v Jeseníku jsme viděli velmi slušný výkon hostujícího týmu, který prohrál až taktickými chybami v závěru utkání. „Samozřejmě víme, že nás nečeká nic jednoduchého. Zábřeh měl minulé kolo odložené a tak budou natěšení a dobře nachystaní. Musíme odvést stoprocentní výkon, jedině tak můžeme uspět,“ dodává trenér Ševčík.

Jeseníku budou i nadále chybět zkušenosti Petra Glace a dirigentské schopnosti Honzy Minky – oba zůstávají ve stavu zraněných. Martin Furik sice trénuje, ale je na něm vidět, že zranění nártu stále není doléčené a na jaře ještě neodehrál ani minutu. Honza Daniel doléčil zranění, absolvoval dva tréninky, ale tento týden ulehl s angínou, takže ani on do bitvy v Zábřehu nezasáhne. Ostatní hráči jsou v pořádku a připravení nastoupit. Trenér sice sestavu ještě prozradit nechtěl, nicméně dá se předpokládat, že od první minuty vyběhne do zápasu stejná jedenáctka, která naposledy zahajovala domácí vítězný duel s Hněvotínem. Nějaké experimenty, jako bylo například v Kralicích zařazení Davida Macury do středové řady, jsou tentokrát nepravděpodobné.

Jarní výsledková bilance Zábřehu: doma s Kojetínem 0:0, ve Velkých Losinách prohra 1:2, doma se Šternberkem prohra 1:2, v Dolanech odloženo.

Jarní výsledková bilance Jeseníku: na HFK výhra 1:0, doma s Chválkovicemi 4:0, v Kralicích 3:3, doma s Hněvotínem 5:1.

Utkání SK SULKO ZÁBŘEH n.M. – FK JESENÍK se hraje v neděli 17.4. od 16:00 hodin.

Ostatní zápasy 22.kola:
Sobota 16.4.2016
Hněvotín – Ústí (16:00)
Kralice – Litovel (16:00)
Chválkovice – Medlov (16:00)
Neděle 17.4.2016
HFK Olomouc B – Želatovice (10:00)
Mohelnice B – Velké Losiny (16:00)
Kojetín – Šternberk (16:00)
Určice – Dolany (16:00)