Zábřeh – Jeseník 2 : 2

Páté jarní kolo zavedlo jesenické fotbalisty do Zábřehu. Na tamním městském stadionu, před výbornou diváckou kulisou, se zrodila spravedlivá remíza.

FOTOGALERIE

Výsledek z Hněvotína, kde Ústí remizovalo 4:4, dával Jeseníku příležitost vrátit se zpět na pětibodový náskok v čele tabulky. Podmínkou ovšem bylo vyhrát. A mužstvo se k tomu od počátku postavilo velmi aktivně. Důrazným napadáním a přímočarým přechodem do útoku vytvářel Jeseník nebezpečné situace před zábřežskou brankou. Ve 12. minutě po Plhákově rohovém kopu zapomněla domácí obrana na Woitka, který v malém vápně pohodlně poslal míč do odkryté brány – 0:1. Stejný hráč mohl o chvíli později pojistit náskok, ale v dobrém náběhu chyběla jeho přízemní střele větší razance. Dvakrát pálil z dálky Hanzlík, slibnou pozici měl i Plhák. Zkrátka Jeseník v úvodní dvacetiminutovce nenechával nikoho na pochybách, že se přijel pro jisté tři body. Aktivitu hostujícího týmu nezastavila ani situace z 22.minuty, kdy Mlynář zahrál v šestnáctce rukou a penaltu proměnil Lukas. Jeseník odpověděl nejlepším možným způsobem. Opět po rohovém kopu Plháka se balon ve skrumáži dostal k Macurovi a ten zblízka dostal hosty znovu do vedení.

Druhý poločas přinesl ze strany Jeseníku horší výkon a snaživě bojující Zábřeh se dostal do hry. Nebezpečnou hlavičku po dlouhém autovém vhazování likvidoval bravurním zákrokem Pastucha. V 68. minutě byl ovšem překonán, když po rohovém kopu zůstal na zadní tyči špatně bráněný Lepka – 2:2. Všem jesenickým příznivcům – a bylo jich Zábřehu celkem dost – zatrnulo v 81. minutě, kdy po přímém volném kopu Macura vyhlavičkoval balon na brankové čáře ven do pole.

Jeseník se snažil s výsledkem ještě něco udělat, bylo to ale křečovité a málo efektivní. Dělovku střídajícího Furika zblokovala obrana, nadějná pozice Břízy v poslední minutě skončila střelou doprostřed brány, se kterou gólman neměl problém. Pro domácí byl bod jako vítězství a závěr dohráli pomocí taktických střídání a kouskování hry.

Rozhodčí Kulička v tvrdém a vyhecovaném utkání ukázal osm žlutých karet (pět pro Zábřeh, tři pro Jeseník). Hosté v 53. minutě přišli o Hanzlíka, který nedohrál kvůli svalovému zranění.

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha – Novák, Karakasidis, Macura, Vavrač – Kysela (68. Nepožitek), Mlynář, Hanzlík (53. Bříza), Plhák (84. Keltner) – Woitek, Navrátil (76. Furik). Branky: 12. Woitek – 0:1, 22. Lukas – 1:1 (pen.), 31. Macura – 1:2, 68. Lepka – 2:2. Žluté karty Jeseníku: Hanzlík, Kysela, Pastucha. Diváci: 285.