Kojetín – Jeseník 0 : 3

Důležité tři body a podruhé za sebou s čistým kontem. Jeseník zvládl nervozní utkání v Kojetíně, který bojuje o záchranu. Ústí v souběžně hraném utkání deklasovalo Určice na jejich hřišti 5:1, takže náš náskok v čele tabulky zůstává šest kol před koncem stále pětibodový.

Jeden z důležitých momentů zápasu v Kojetíně přišel už v 1.minutě, vlastně hned po jesenické rozehrávce: založená útočná akce skončila faulem domácího brankáře na pronikajícího Navrátila a rozhodčí neváhal ani vteřinu – penalta a červená karta gólmanovi za zmaření jasné gólové šance. Několik minut se nehrálo, jednak kvůli vehementním protestům domácích a také kvůli přípravě hráče z pole, který musel jít do kojetínské branky. Pak si míč na penaltový puntík postavil Broňa Mlynář a… trefil tyč. První neproměněný pokutový kop našeho kapitána v této sezoně.

Domácí tým sice přežil penaltu, ale byl postaven před nelehkou situaci odehrát prakticky celý zápas proti favoritovi v oslabení. Jeseník toho mohl využít ve 12.minutě, kdy se na bránu řítil Woitek, ale neproměnil. Kojetín měl slibnou šanci po rohovém kopu, víc než na hru se ale domácí soustředili na domnělou křivdu z první minuty a atmosféra na hřišti i mimo hrací plochu byla hodně vypjatá. Hosté z Jeseníku se v těchto chvílích nechávali rovněž strhávat emocemi a uklidnění do jejich řad přinesla až úvodní branka ve 35.minutě: Navrátil předvedl parádní slalom, při kterém obešel tři obránce a přesnou střelou rozjásal jesenické řady.

V druhém poločase zkoušeli hosté kontrolovat hru a nikam se nehnali. Domácí si nic nevypracovali a žádná fotbalová galašou to tedy v Kojetíně rozhodně nebyla. V 67.minutě si střídající Nepožitek narazil míč s Novákem a přízemní ranou dostal hosty do dvoubrankového vedení. V tu chvíli bylo víceméně jasné, že Jeseník si odveze tři body. Vzápětí Mlynář připravil střelu pro Woitka, který opřel balon o břevno a tak definitivní stvrzenku třem bodům dal až Macura, který si svým výletem z obrany řekl o gólovou přihrávku Furikovi a v 85.minutě to bylo 3:0. Jeseník byl v druhém poločase jasně lepší a zaslouženě vyhrál.

Trenér Petr Ševčík zvolil stejnou sestavu i taktiku jako při posledním domácím utkání, tedy s rozestavením 3-1-3-3. Uvidíme, zda se tento herní model stane v druhé polovině jara jesenickým standardem. Už za týden přijedou na náš stadion Velké Losiny.

Sestava: Pastucha – Novák (82. Daniel), Macura, Keltner – Karakasidis – Vavrač (62. Nepožitek), Mlynář, Plhák – Woitek, Bříza (65. Furik), Navrátil. Žluté karty: Mlynář, Karakasidis, Furik. Branky: Navrátil, Nepožitek, Macura. Diváci: 110.