V sobotu s Velkými Losinami

Šest kol do konce sezony. Jeseník čekají tři domácí a tři venkovní zápasy. Nejbližším soupeřem je už tuto sobotu na domácím hřišti tým z Velkých Losin.

Do Jeseníku přijíždí páté mužstvo tabulky. Velkým Losinám se v jarní sezoně zatím nedaří tak jako na podzim. Ze sedmi odehraných zápasů slavili pouze dvakrát vítězství, v obou případech na vlastním hřišti. Z jarních výjezdů vytěžili losinští hráči jen bezbrankovou remízu v Mohelnici, další tři zápasy prohráli a dali jedinou branku.

Jesenický tým zvládl sedm jarních zápasů bez prohry a ztratil dosud čtyři body za dvě remízy v Kralicích a Zábřehu. Stejnou ztrátu utrpěl i největší a zřejmě už i jediný pronásledovatel našeho mužstva Sokol Ústí, takže v čele tabulky máme i nadále pětibodový náskok.

Mužstvo se ovšem dlouhodobě potýká s řadou zranění a absencí a o to cennější jsou dosavadní jarní výsledky. Martin Hanzlík už začal trénovat, jeho sobotní start je ale stále nejistý. Na marodce zůstávají Minka, Kysela a bratři Glacovi, z různých důvodů je pro zápas s osinami ohrožena účast i několika dalších hráčů. Trenér Petr Ševčík možná znovu vsadí na rozestavení se třemi obránci, jaké praktikoval Jeseník v posledních dvou kolech a v obou případech to dopadlo s čistým kontem na straně inkasovaných branek.

Oba sobotní soupeři – jelikož k sobě mají blízko – se pravidelně potkávají v přípravných zápasech a vzájemná bilance z posledních dvou let hovoří pro Jeseník. Také podzimní mistrák vyšel lépe hostům z Jeseníku, kteří vyhráli v Losinách 2:0 po gólech Mlynáře (z penalty) a střídajícího Keltnera. Pro obě mužstva to nebude poslední vzájemný duel této sezony. Ve středu 18. května se Velké Losiny a Jeseník potkají znovu, tentokrát v rámci semifinále krajského poháru.

Utkání FK JESENÍK – TJ SOKOL LÁZNĚ VELKÉ LOSINY se hraje v sobotu 7. 5 . 2016 od 16:30 hodin.

Další program 25.kola:
Sobota 7.5.
Chválkovice – Mohelnice B (16:30)
Litovel – Určice (16:30)
Neděle 8.5.
HFK Olomouc B – Kralice (10:00)
Ústí – Kojetín (10:00)
Želatovice – Hněvotín (16:30)
Medlov – Zábřeh (16:30)
Dolany – Šternberk (16:30)