Kralice – Jeseník 0 : 2

Finále krajského poháru

Pouhé tři dny po zpečetění prvního místa v krajském přeboru dosáhl jesenický fotbal dalšího výborného úspěchu – stal se vítězem krajského poháru.

Na neutrální půdě v Leštině se hrálo finále mezi Jeseníkem a Kralicemi. Zatímco naše mužstvo postupem do finále splnilo roli jednoho z favoritů, Kralice se v závěrečném utkání soutěže ocitly překvapeně (ale zaslouženě) po nečekaném semifinálovém vítězství nad Ústím.

Sestavy obou týmů ovlivnil termín uprostřed pracovního týdne. V základní jedenáctce jesenického mužstva si odbyl premiéru dorostenec Martin Janíček, kterého o poločase vystřídal jeho spoluhráč z dorosteneckého kádru Karel Nečesal. Do branky se postavil – stejně jako v nedávném semifinále v Losinách – Michael Vrána. A udržel čisté konto.

Hrál se líbivý fotbal se šancemi na obou stranách, ale na gól se čekalo až do první minuty druhého poločasu. Jeseník rozjel bleskový útok – Karakasidisův nákop převzal Woitek, který mohl zakončovat, ale ještě vyšperkoval akci fotbalovou koncovkou, když přihrál nabíhajícímu Vavračovi. Pro něj už nebyl problém skórovat do prázdné branky.

Gólovou pojistku přidal Jeseník deset minut před koncem a znovu v tom byl pořádný kus fotbalovosti: Novák s Mlynářem rychlou kombinací vyřešili situaci před soupeřovou šestnáctkou, Mlynářova přihrávka našla Plháka, který sám před gólmanem šikovným lobem poslal míč do sítě.

Jeseničtí po vítězství 2:0 zdvihli nad hlavy pohár pro vítěze. V červenci nás čeká účast v novém ročníku Poháru FAČR.

FK Jeseník: Vrána – Janíček (46. Nečesal), Keltner, Karakasidis, Novák – Vavrač, Hanzlík, Mlynář, Glac (46. Plhák) – Navrátil, Bříza (46. Woitek).