Rozhovor s trenérem

Po zápase v Ústí několik slov od trenéra mužstva Petra Ševčíka:

Jak se ti21a líbil zápas v Ústí?

Kdo by řekl, že se mu zápas nelíbil, tak je pokrytec a nerozumí fotbalu. Z naší strany to byl vynikající fotbal a po dlouhé době jsem se přistihl, že sedím na lavičce s blaženým pocitem. Líbilo se mi to.

Čím si vysvětluješ devítibrankový rozdíl v přímé konfrontaci dvou nejlepších mužstev soutěže?

Naši hráči k tomu přistoupili s čistými hlavami, absolutně soustředěně, s nasazením a obrovskou vůlí po vítězství. Podařilo se nám rychle získat tříbrankové vedení a to samozřejmě na psychice soupeři nepřidá. Pak měli ještě vyloučeného hráče, naprosto po zásluze. V druhé půli byli domácí odevzdaní a vzdali to. Když se to všechno spojí, může to skončit i takovým výsledkem. To je fotbal.

Byl to nejlepší výkon mužstva v sezoně?

Výsledek 9:0 napovídá, že by to tak mělo být. Těžko se to nějak srovnává, ale nedělní výkon řadím určitě mezi ty nejlepší.

Do konce soutěže zbývá poslední kolo, přesto, myslím, můžeme již krátce hodnotit. Takže, jaká byla sezona?

Celkově úžasná, lepší slovo mě teď nenapadá. Kluci ukázali, že jsou fotbalisti, že jsou výborná parta, která má jeden společný cíl. Občas nám to samozřejmě někde zaskřípalo, ale soutěž jsme vyhráli zaslouženě.

První místo v kraji a postup do divize – kam řadíš tento výsledek ve své kariéře?

V mé krátké trenérské kariéře je to vrchol a jsem rád, že jsem mohl být u toho.

Budeš u mužstva pokračovat?

Jak dobře víš, zvažoval jsem, že skončím. Měl jsem pocit, že mužstvo by potřebovalo nový impulz, nějakou zásadní změnu a taky já sám bych si rád odpočinul. Na druhou stranu by mi asi bylo líto postoupit během dvou let z I.A třídy do divize a pak se toho neúčastnit. Takže teď říkám ano, u mužstva bych chtěl pokračovat.

Zpátky k utkání s Ústím – koho určíš za Muže zápasu?

V posledních týdnech jsem byl hodně kritický k Broňovi Mlynářovi, o kterém víme, že je výborný fotbalista, ale neodváděl na jaře to, co bychom od něj potřebovali. Tentokrát odehrál vynikající zápas. Uprostřed hřiště s Plhákem a Hanzlíkem vytvářeli soustavný tlak na soupeře a rozehrávali to na rychlé kraje. Podle mě hrál Broňa dnes svůj nejlepší zápas jara, dal dva góly, takže on je moje volba.