Rozhovor s trenérem

(vyšlo v Jesenickém týdeníku)

Trenér Petr Ševčík je na jesenické lavičce šestým rokem. Poslední dvě sezony byly postupové a FK Jeseník se šmahem vyhoupl z I.A třídy až do divize.

Trenére, je mužstvo připravené na divizi?
To uvidíme po prvních kolech. Je to pro nás všechny velká neznámá. Tréninková docházka v červenci byla velmi dobrá, mužstvo trénuje třikrát týdně a těší se na novou výzvu.

Jaký fotbal čekáš ve vyšší soutěži?
Bude to všechno mnohem těžší a na to, co jsme hráli na jaře, můžeme zapomenout. Co nás čeká, to nám jasně ukázaly zápasy se Šumperkem a Ústím nad Orlicí.

Co konkrétně ukázaly?
Proti Šumperku jsme jednoznačně zaostávali v tvrdosti, rychlosti a osobních soubojích. O tom bude divize, i když na druhou stranu zrovna Šumperk osobně považuju za nadprůměrné mužstvo a pro mě je to jeden z favoritů divize. S Ústím jsme hráli vyrovnaný zápas, šance jsme měli a inkasovali jsme po chybách, které zkušená mužstva nekompromisně trestají.

Ukázaly zápasy i možnosti tvých hráčů, kdo kvalitou má či naopak nemá na vyšší soutěž?
Ano, ale to jsme věděli, že hráče divizních kvalit tady máme a na ty především budeme spoléhat. A někteří si teprve musejí zvyknout na agresivnější a rychlejší fotbal, přizpůsobit tomu svoji hru a získat zkušenosti.

S jakými ambicemi jde Jeseník do divize?
Neznám sílu soupeřů, takže naše možnosti se těžko odhadují. Sám pro sebe mám přání skončit do desátého místa a nemít starosti se záchranou.