V sobotu se Šumperkem

V sobotu čeká na naše mužstvo další divizní bitva. Do Jeseníku přijede FK Šumperk – soupeř, o jehož kvalitách jsme se mohli dobře přesvědčit před měsícem v pohárovém utkání.

O nás

Po domácí prohře s Havířovem a remíze v Opavě touží naše mužstvo po prvním divizním vítězství. Šumperku se start do sezony vůbec nevydařil, v úvodních dvou kolech prohrál, ale do Jeseníku přesto pojede v roli favorita. V červencovém předkole Mol Cupu hosté vyhráli 2:0 a jasně ukázali svoji kvalitu. Náš tým si stále zvyká na vysoké tempo divizního fotbalu a učí se pokud možno co nejvíce zjednodušit hru. V sobotu bude scházet Martin Hanzlík, který má dopředu hlášenou dovolenou. Problém s achilovkou řešil na začátku týdne kapitán Kuba Karakasidis, ale dnes už trénoval a bude připraven.

Předpokládaná sestava: Pastucha – Novák, Karakasidis, Macura, Vavrač – Kysela, Minka, Mlynář, Plhák – Woitek, Navrátil.

O soupeři

Fotbalový klub Šumperk byl založen v roce 1945 jako SK Šumperk. Většinu novodobé historie se šumperský fotbal pohybuje mezi divizí a krajem. Do divize se Šumperk vrátil v loňské sezoně, kdy skončil devátý, ovšem bylo to v divizi skupiny D. Pro letošní sezonu už byl FK Šumperk zařazen do skupiny E. Před měsícem se náš dnešní soupeř představil v předkole Mol Cupu na jesenickém stadionu a po velmi dobrém výkonu se odvezl výhru 2:0. Pak dokonce v prvním kole vyřadil třetiligovou Mohelnici. a až ve druhém kole nestačil na druholigovou Opavu. Vstup do nového divizního ročníku se ovšem Šumperku nepovedl: po smolné porážce ve Valašském Meziříčí 0:1 prohrál i první domácí duel s Hranicemi 2:3. Mladý šumperský tým se tak hned v úvodu dostal pod tlak a v Jeseníku potřebuje bodovat.