V sobotu do Nového Jičína

Po dvou porážkách se Jeseník pokusí bodovat v Novém Jičíně. Trenér Petr Ševčík ale musí řešit několik nečekaných absencí.

O nás

Naše mužstvo podlehlo doma Frýdlantu a kleslo na dvanácté místo divizní tabulky. „Do Nového Jičína jedeme odčinit domácí neúspěch,“ říká k ambicím týmu trenér Petr Ševčík. Dobrý výsledek by mužstvu pomohl hlavně psychicky a vnesl by do atmosféry v kabině potřebný klid. Hráči jsou po posledních těsných porážkách odhodlaní ukázat zase svoji kvalitu.

Předzápasové plány ovšem značně narušuje situace v kádru, která se výrazně zhoršila. Obránce Vladimír Novák má zdravotní problémy a utkání vynechá. Scházet budou také Martin Furik, Václav Keltner a Patrik Plhák, a to z rodinných důvodů. „Takže nám nyní zůstává dvanáct zdravých hráčů, a to včetně Honzy Daniela, který je přes týden ve škole a vůbec netrénoval,“ komentuje nepříjemnou situaci trenér Ševčík. Ve výčtu absencí nesmíme zapomínat ani na brankáře Pastuchu, a tak se mezi tyče znovu postaví Michael Vrána.

O soupeři

Po víkendové porážce v Hranicích 2:4 rezignoval trenér Nového Jičína Ladislav Trávník. Jméno nového kouče ve čtvrtek ještě oficiálně nebylo oznámeno. Novojičínský tým měl velmi dobrý vstup do sezony, když v předkole poháru porazil Hranice 5:0 a následně se předvedl ve výborném světle proti prvoligové Karviné, přestože v prvním kole Mol Cupu nakonec neuspěl. Ovšem z dosavadních pěti divizních zápasů vytěžil Nový Jičín pouhé tři body za výhru v Petrovicích. Na domácím hřišti ještě nebodoval a v sobotu proti Jeseníku bude mužstvo bojovat o důvěru diváků i vratkou přízeň sponzorů.

Utkání FK NOVÝ JIČÍN – FK JESENÍK se hraje v sobotu 10. 9. 2016 od 16 hodin.