Zítra do Velkých Karlovic

Jako by nestačilo, že prakticky každý venkovní zápas (snad s výjimkou Rýmařova a Šumperka) znamená pro jesenické fotbalisty celodenní výlet. Do toho nám los určil nejvzdálenějšího divizního soupeře na všední den.

O nás

Takže klubový autobus vyrazí ve středu v 11:30 na zhruba čtyřhodinovou štreku s cílem ve Velkých Karlovicích nedaleko slovenským hranicím.

Na mimořádném pondělním tréninku měl trenér Petr Ševčík k dispozici devět hráčů a brankáře Pastuchu. Veterán mužstva se postaví mezi tyče po dvouzápasové odmlce a z lavičky mu bude krýt záda jeho osmnáctiletý syn z našeho dorostu Jan Pastucha mladší, který nahradí zraněného Michaela Vránu. Ten dochytal poslední minuty sobotního zápasu v Novém Jičíně se zlomeným nosem. Kádr mužstva bude oslaben také o vyloučeného Broňu Mlynáře, chybět bude stále Martin Furik i Vladimír Novák a z pracovních důvodů také Václav Keltner. Zpět do sestavy se vrací Patrik Plhák a kádr posílí další talent z dorostu Jiří Mráz.

Z dosavadních tří zápasů na venkovních hřištích přivezl Jeseník dva remízové body. Případný úspěch z Velkých Karlovic by byl nesmírně cenný a přinesl by důležité povzbuzení do dalších divizních bojů.

Předpokládaná sestava: Pastucha – Hanzlík, Macura, Karakasidis, Vavrač – Kysela, Plhák, Minka, Woitek – Navrátil, Bříza.

O soupeři

Klub s oficiálním názvem FC Velké Karlovice + Karolinka vznikl v roce 2000 sloučením dvou samostatných oddílů ve Velkých Karlovicích a v Karolince. Na jaře 2014 klub vyhrál krajský přebor Zlínského kraje a po pěti letech se vrátil zpět do divize. V následující sezoně tým skončil coby divizní nováček na předposledním místě a zachránil se jen díky odstoupení Lískovce ze soutěže. V minulé sezoně se znovu zachraňovali do posledních kol a obsadili třináctou pozici.

Začátek nového soutěžního ročníku zatím nenasvědčuje, že by se Velké Karlovice + Karolinka měly do třetice vyvarovat boji o záchranu. V druhém kole dokázal tým vyhrát na hřišti Nových Sadů 2:1 a v následujícím domácím utkání obral o body favorizovaný Havířov bezbrankovou remízu. Ostatní čtyři zápasy mužstvo prohrálo, naposledy v Dolním Benešově hladce 0:3. Od začátku sezony má vedení klubu problémy s řadou zranění a nemocí a kádr je neustále oslaben.

Utkání FC VELKÉ KARLOVICE+KAROLINKA – FK JESENÍK se hraje ve středu 14. 9. 2016 od 16:30 hod.