V sobotu Kozlovice

V sobotu – tentokrát již od 15:30 – nastoupí naše mužstvo k dalšímu domácímu utkání v divizi. Po nepovedeném vystoupení ve středečním vloženém kole ve Velkých Karlovicích (1:5) bude Jeseník bojovat o důležité body se silným protivníkem z Kozlovic.

O nás:

Jeseník v těchto týdne zažívá těžkou zkoušku vlastních kvalit, morální síly týmu a vnitřní pospolitosti mužstva. Z posledních čtyř kol vybojovali svěřenci trenéra Ševčíka jediný bod v Novém Jičíně (2:2), přičemž právě o tomto zápase kouč mluvil jako o jednom z nejslabších, které mužstvo odehrálo. „Zápas neměl divizní úroveň, v loňské sezoně v kraji a s tehdejší formou bychom tam bez problémů museli vyhrát,“ domnívá se trenér Ševčík. I další vystoupení týmu ve Velkých Karlovicích ukázalo, že herní pohoda, kterou jsme prožívali v nižší soutěži, je momentálně pryč, přestože ani tento soupeř neměl zdaleka sílu, jakou bychom měli v divizi očekávat. V dosavadním průběhu sezony nás skutečně herně předčilo jen opavské „béčko“ (1:1) a v určitých pasážích Dolní Benešov. Ostatní neúspěchy se nesly ve znamení individuálních chyb, laciných gólů, a z toho pak vyplývající rozladěná nálada v mužstvu vedoucí také k neobvykle vysokému počtu žlutých karet, které dostáváme. A samozřejmě rovněž nepřehlédnutelná ztráta formy a herní pohody největších loňských opor.

Hráči poctivě trénují, účast v přípravě je dobrá. Vedení klubu a zatím ani sponzoři nevyvíjí žádný tlak na mužstvo kvůli neuspokojivým výsledkům. „Už na startu sezony jsme jasně řekli, že divizi budeme hrát s týmem, který ji vykopal a nehodláme do mužstva zasahovat žádnými posilami zvenčí. Ať se předvedou ti, kteří postup vybojovali, včetně trenéra, a po podzimu uvidíme, na co to stačí – pak teprve budeme něco řešit,“ zopakoval předseda klubu Tomáš Bříza.

Takže žádná panika z pouhých pěti bodů a průběžně čtrnáctého místa rozhodně není na místě a pokud se mužstvu povede sobotní duel s Kozlovicemi, může to přinést tolik potřebné uklidnění poněkud trudomyslné nálady v týmu.

Trenér Petr Ševčík přesto naznačil po středečním debaklu ve Velkých Karlovicích změny v rozestavení a herním stylu mužstva. Příliš variant na výběr ovšem nemá. Po eventuální dohodě s trenérem dorostu Vladislavem Vyvážilem by rád zařadil do sestavy výborně hrajícího Jirku Mráze. Uvažuje se také o přesunu Broni Mlynáře na post stopera a vysunutí Kuby Karakasidise do středu hřiště. Pavel Kysela skóroval v posledních dvou zápasech a měl by se posunout na hrot útoku. Vše je ve stádiu pouhých úvah a rozhodnutí padne po pátečním předzápasovém tréninku.

O soupeři

Fotbalový klub Kozlovice je moravský fotbalový klub z Přerova, který byl založen v roce 1924 pod názvem SK Haná Kozlovice. Od roku 2005 jsme se s Kozlovicemi pravidelně střetávali v olomouckém krajském přeboru, a to až do našeho sestupu v roce 2011. O tři sezony později se Kozlovicím podařilo postoupit do divize, kde ve své první sezoně (2014/15) obsadily 12. místo a vloni vynikající třetí pozici. Také start do nového ročníku mají Kozlovice mnohem lepší než Jeseník: v dosavadních sedmi zápasech vybojovaly už 13 bodů a patří jim průběžné 5. místo. Velmi cenné je pro ně zejména jasné vítězství v derby s Přerovem 4:1. Dobrou formu potvrdily Kozlovice v posledních dvou kolech, kdy dvakrát vyhrály – naposledy ve středu doma s Novým Jičínem 2:1.

Utkání FK JESENÍK – FK KOZLOVICE začíná v sobotu 17.9.2016 od 15:30 hodin.

PRO DĚTI BUDE NA STADIONU OPĚT PŘIPRAVEN ZDARMA SKÁKACÍ HRAD, PRO DOSPĚLÉ TOMBOLA A PRO VŠECHNY BOHATÉ OBČERSTVENÍ V UDÍRNĚ I V BUFETU.