Rýmařov – Jeseník 1 : 2

Tohle je další rázná odpověď všem pochybovačům, kteří nevěřili, že by Jeseník mohl obstát v divizi i bez drahých posil a bez hráčů se zkušenostmi z vyšších soutěží. Poločas snů vyvrcholil dvěma údery do týla soupeře.

FOTOGALERIE

Po desetidenní pauze vyběhla k dohrávce v Rýmařově na hřiště jen lehce modifikovaná sestava, v níž zraněného Plháka nahradil Minka. Dorostenec Mráz opět na kraji obrany, Mlynář opět v roli šéfa defenzivy. A znovu to fungovalo na výbornou.

Jeseník byl v první půli lepší a agresivním napadáním dostával soupeře pod tlak. S první šancí přispěchal Woitek, který si výbornou formu z reprezentačního účinkování v Olomouci přenesl i do Jeseníku. Jeho pohotový pokus brankář Kameník zneškodnil. Na druhé straně vyrážel Šupákovu těžkou ránu náš Michal Vrána, který odchytal výborné utkání.

Hosté dobrým pohybem a důrazem nešetřili rýmařovské, v jejichž dresu se vůbec neprosadil David Dydowicz, mající na svém kontě několik prvoligových startů za Liberec. Vynikající výkon jesenického mužstva vyvrcholil na konci poločasu několika povedenými akcemi: Navrátil rozběhl na křídle Kyselu, ten mu chytře vrátil míč do běhu a znovuzrozený jesenický kanonýr chytře zakončil z úhlu obloučkem přes padajícího brankáře – 0:1. O chvíli později Karakasidisův nákop za obranu převzal u čáry Mráz, uviděl nabíhajícího Břízu, který z prvního doteku usměrnil míč k tyči – 0:2. Pak byl po další rychlé akci v zakončení Kysela a mířil nad. Břízovu střelu z dálky pak s vypětím všech sil vyrážel gólman Kameník. A do toho všeho přišla i největší domácí příležitost, po níž Macura vykopával v poslední chvíli balon směřující do odkryté branky.

Nástup do druhé půle Jeseník zaspal a už ve 47. minutě propadl centr z pravé strany až k volnému Šupákovi, který snížil. Obavy z následného rýmařovského tlaku rozptýlila precizní jesenická defenziva, která soupeře prakticky nepustila k vážnějšímu zakončení. A tak největší příležitost na další gól měli hosté, kdy Woitkův přetažený centr napálil Navrátil do Kameníka. Závěr zvládl Jeseník takticky, kouskoval hru i tahal čas, a to k velké nevoli domácích hráčů i obecenstva. Zasloužené tři body míří do Jeseníku.

Záznam celého utkání je k dispozici na TVCOM.cz: Jiskra Rýmařov – FK Jeseník, 28.9.2016

FOTOGALERIE

Branky: 47. T. Šupák – 36. P. Navrátil , 39. A. Bříza.

SK Jiskra Rýmařov: P. Kameník – M. Hoza, T. Krejčí (87. A. Vajdík), P. Ondruška, T. Němec, M. Furik (82. J. Lesák), D. Dydowicz (75. J. Tomeček), J. Furik, R. Němec, J. Harazin, T. Šupák.

FK Jeseník: M. Vrána –  J. Mráz, D. Macura, B. Mlynář, J. Vavrač – P. Navrátil (87. M. Hanzlík), J. Minka, J. Karakasidis, L. Woitek, A. Bříza (92. J. Daniel), P. Kysela (75. M. Furik).

ŽK: 60. M. Hoza , 86. J. Lesák – 61. J. Minka , 70. B. Mlynář , 92. M. Furik .

Počet diváků: 165.

Rozhodčí: Zaoral Vít – Pospíšil Pavel, Tomanec Josef.