Černovír – Jeseník 11 : 1

V našem dalším utkání krajského přeboru jsme zavítali na půdu silného Černovíra, kde nás nečekalo nic lehkého. Že zápas bude mít až tak jednoznačný průběh, opravdu nikdo nečekal.

Už od začátku se dalo čekat, že zde nemáme šanci uspět. Naprosto rozbahněné hřiště, na kterém se vůbec nedalo kombinovat, a tak to více vyhovovalo domácím, kteří nás přehrávali dlouhými pasy za obranu. Velké ztráty jsme nabrali i při absenci zraněného Bouchala, nemocného Švajdy a Sekaniny, který měl jiné povinnosti. Dostál, Tulis a Marek měli v nohou těžký sobotní zápas za mladší dorost a prvně jmenovaný navíc hrál i přes svalové zranění. Nejhorší ze všeho byl však přístup některých hráčů k utkání. Jakoby se některým nechtělo hrát nebo jim nezáleželo na tom, jak zápas dopadne. Trenér hráče skvěle připravuje a hráči se mu potom „odvděčí“ takovým výkonem. Když už nějaký sport chci dělat, tak ho dělám naplno.

První poločas byl katastrofální. Po půli jsme prohrávali 0:5 a téměř jsme nebyli ve hře, pouze jsme nakopávali balóny dopředu na útočníky a dívali se, jak to dopadne. I přes předvedenou hru jsme mohli skórovat. Z přímého kopu pálil Tulis a stejný hráč poté zkoušel ohrozit bránu střelou z otočky. Brankář Černovíra však vytáhl dva vynikající zákroky.

Ve druhé půli jsme změnili rozestavení a výkon byl o malinko lepší, ale i tak jsme se nevyvarovali individuálních chyb a soupeř vstřelil dalších šest branek. Čestného úspěchu jsme se dočkali ve 40. minutě, když Tulis vybojoval balón u půlící čáry, doběhl s ním až před soupeřovu branku a přichystal míč Latzelovi, který zakončoval na přední tyč. Na světelné tabuli tak po zápase svítilo hrozivých 11:1.

Hodnocení trenéra Malysy: ,,Tento zápas jsme absolutně nezvládli, propadli jsme úplně ve všem….jedním slovem KATASTROFA. Nejvíc jsem zklamaný přístupem některých hráčů a doufám, že to pro ně je dostatečně velký kopanec na to, aby si uvědomili že s takovým přístupem nemají šanci uspět.“

Spravit chuť si budeme moci už v pátek, kdy jedeme až do dalekých Kozlovic, kde nás ale nečeká snadný soupeř.

Sestava: Malysa – Vajda, Dostál, Sroka, Kmínek – Marek, Bartoš, Tulis – Kopecký, Latzel – Planý. Střídali: Plšek, Sedlák. Branka: Latzel.