Jeseník – Krnov 2 : 0

V této sezoně si moc fotbalové radosti neužili, ale uplynulou sobotu po delším čase znovu ochutnali slast vítězství. Řeč je o fotbalovém týmu FK Jeseník v kategorii do 17 let.

FOTOGALERIE

Mladší dorostenci Jeseníku v letošní divizi především sbírají zkušenosti. Noví kluci z okresních klubů a několik hráčů patřících věkově ještě do kategorie starších žáků si potřebují zvyknout na vyšší fotbalový stupeň. Přesto tým trenérů Bašného a Cundrly zaznamenal několik dílčích úspěchů, ten poslední v sobotu na domácím hřišti proti Krnovu. Ve vyrovnaném utkání si hosté připravili více gólových šancí, narazili ale na výborně chytajícího Bašného. Krnov navíc dostal krutou lekci z produktivity, neboť Jeseník dvě příležitosti z prvního poločasu proměnil. Nejprve Linhartův centr poslal do sítě Balčirák, který pak přichystal druhý gól Nečesalovi. Jeseník vyhrál 2:0 a připsal si druhé vítězství v divizi.

Starší dorostenci po dvou porážkách rovněž naplno bodovali a v kvalitním utkání s Krnovem vyhráli 2:1. Jeseník sice prohrával gólem ze závěru první půle, ale po změně stran výsledek otočil. Nejprve vyrovnal v 60. minutě Planý a čtyři minuty před koncem rozhodl po Prachařově akci Bartošek.

Jeseník U-19: Pastucha – Nečesal (65. Bráblík), Cekuras, Janíček, Formánek – Planý, Mráz, Bartošek, Gnida – Žemba (58. Urban), Prachař. Branky: Planý, Bartošek.

Jeseník U-17: Bašný – Dostál (79. Křupka), Kmínek, Kozub (58. Daniel), Sekanina – Linhart (66. Krézek), Bráblík, Nečesal, Tulis (63. Vícha) – Balčirák, Horák (48. Marek). Branky: Balčirák, Nečesal.