V sobotu s Novými Sady

Do konce podzimVýsledek obrázku pro FK Nové Sady logou zbývají tři kola a před naším mužstvem je nyní veledůležitý domácí dvojzápas – nejprve s Novými Sady a o týden později s druhým letošním nováčkem Pustou Polomí. A trenér Ševčík hlásí: ne, že chceme, ale my musíme bodovat.“

Vyvarovat se chyb z Hranic, zlepšit morální soudržnost mužstva s pozitivním přístupem k utkání  a pokusit se zopakovat výkon jako naposledy doma s Valašským Meziříčím – to je základní obrys jesenických plánů do sobotního zápasu. Čeká nás ovšem tým, jehož výkonnost má v posledních týdnech stoupající tendenci a z divizního dna se postupně směřuje nahoru.

Jeseníku bude citelně scházet nejen David Macura (koleno), ale nově se mezi zraněné přiřadil i Petr Navrátil (kotník), který nedohrál v Hranicích. Pro oba jmenované podzimní sezona předčasně skončila. Do tréninku už se naopak vrací Patrik Plhák, který bude v sobotu připraven alespoň na lavičce.

O soupeři

Loňský divizní nováček Nové Sady přijíždí do Jeseníku s visačkou týmu s nejlepší aktuální formou – z posledních tří kol mají plný počet bodů při skóre 5:1. Po špatném startu do sezony se tak novosadské mužstvo posunulo už na desátou pozici se stejným počtem bodů jako má jedenáctý Jeseník.

Fotbal v olomoucké čtvrti Nové Sady zakládali už v roce 1922 a v minulosti několikrát změnil název. Jeseník se v devadesátých letech v Hanácké župě střetával s Novými Sady, tehdy hrajícími pod názvem Milo Olomouc. Historického úspěchu dosáhl klub loňským postupem do divize.

Utkání FK JESENÍK – FK NOVÉ SADY se hraje v sobotu 29.10.2016 od 14:00 hod.