Kozlovice – Jeseník 4 : 2

V našem posledním venkovním podzimním utkání krajského přeboru starších žáků jsme zavítali do Kozlovic a chtěli jsme odčinit hrozivou porážku z Černovíra. Věděli jsme však, že nás nečeká nic lehkého, jelikož soupeř se nachází v popředí tabulky.

Do zápasu jsme nevstoupili dobře a soupeř se dostal do souvislého tlaku. Vepředu jsme téměř nepodrželi balón a v 19. minutě jsme poprvé inkasovali, když se hráč soupeře trefil po krásné akci a skvělém zakončení. Po obdrženém gólu jsme se hodně zvedli a začali soupeře přehrávat. Vyrovnání jsme se dočkali ve 29. minutě, když Latzel přihrávkou přes hlavu našel Tulise, který zakončil přesně na přední tyč. Do kabin se šlo za stavu 1:1 i díky výborným zákrokům Vajdy z prvních minut.

V druhém poločase dlouho žádné vážnější šance nepřicházely. Až ve 49. minutě jsme ztratili míč na půlce a soupeř svůj rychlý brejk proměnil v gól. Po obdržené brance jsme opět museli dotahovat a útočit. V 55. minutě se po krásné individuální akci dostal k centru Marek. Jeho dobrý balón zblokoval obránce rukou a sudí nařídil pokutový kop, který s přehledem  proměnil Tulis. Po odpískané penaltě a protestech diváků začal hlavní rozhodčí „kompenzovat“ a pokazil si výborný výkon z předešlých minut. Každý kontakt s protihráčem pískl proti nám. Vrchol přišel v 59. minutě utkání, když Švajdu trefil hráč Kozlovic do ruky snad metr před vápnem a rozhodčí naprosto nepochopitelně ukázal na penaltový puntík. Po mnohých protestech jak hráčů, tak trenéra Malysy, soupeř penaltu se štěstím proměnil a domácí šli opět do vedení, které hned po minutě navýšili už na 4:2. Verdikt sudího a nařízení penalty nás natolik vykolejilo, že už jsme se zápasem nemohli nic udělat. Konečné skóre tak bylo 2:4 z našeho pohledu.

Hodnocení trenéra Malysy: „V dnešním zápase nás čekal opět soupeř z popředí tabulky a kdekdo očekával další debakl, ale já jsem klukům věřil. Už v týdnu na nich bylo vidět, že chtějí odčinit debakl z minulého zápasu a tentokrát musím kluky za dnešní výkon pochválit. Kluci se snažili hrát fotbal, bojovali. Bohužel se nevyvarovali chyb při druhé a čtvrté brance, kdy šel soupeř do přečíslení a to rozhodlo.“

Podzimní část sezóny uzavřeme v neděli 30.10. na domácím hřišti proti Konici.

Sestava: Vajda – Švajda, Sroka, Dostál, Kmínek – Bouchal, Kopecký, Marek, Latzel – Tulis, Planý. Střídali: Sedlák, Bartoš. Branky: Tulis 2.