Jeseník – Nové Sady 2 : 7

Jestli tohle je dno, tak jsme si ho právě zblízka prohlédli.

FOTOGALERIE

V poločase hrůzy se jesenický tým hroutil pod náporem výborného soupeře, který důraznou nátlakovou hrou trestal naše fatální chyby.

2. minuta – po centru z pravé strany se na brankovišti prosazuje volný Schlimbach – 0:1.

12. minuta – Banasik „nemá komu“ a tak ze třiceti metrů napřahuje a trefuje krásně šibenici – 0:2.

15. minuta – další z mnoha prohraných soubojů ve středu hřiště, hosté bleskově přecházejí do útoku, rychlý Alexa je zastaven Keltnerem jen za cenu faulu a penaltu proměňuje Šuba – 0:3.

26. minuta – po naší šanci (Břízova střela zblokována) zakládají hosté rychlý protiútok, Schlimbach si naběhl mezi dva naše obránce a přes vybíhajícího Vránu usměrnil dlouhý pas počtvrté do sítě – 0:4.

42. minuta – Režný si položil Nováka a z úhlu po zemi překonal Vránu – 0:5.

Druhý poločas ukázal, že i Jeseník umí hrát fotbal, ale za stavu 0:5 to není žádné měřítko, protože soupeř si zbytek zápasu už jen užíval a domácím šlo jen o zmírnění debaklu a  důstojnou prohru. V 54. minutě se po hezké akci dostal míč až k volnému Vavračovi, který přízemní střelou z hranice šestnáctky poprvé potěšil domácí diváky. Druhý poločas přinesl vyrovnanější průběh, přesto jsme znovu inkasovali v 69. minutě, když naše obrana odvrátil rohový kop, ale míč se vrátil do šestnáctky, kde zůstal volný Schlimbach. Naše obrana marně reklamovala ofsajd. V 81. minutě jsme opět nezachytili rychlý brejk a dva hráči soupeře se řítili osamoceně na bezmocného Vránu. Banasik zvyšoval na 1:7. Poslední slovo v šíleném utkání měl Bříza, který po Kyselově chytré přihrávce snížil na konečných 2:7.

Záznam utkání ke zhlédnutí na TVCOM.cz: FK Jeseník – FK Nové Sady

FOTOGALERIE

Branky: 54. J. Vavrač , 87. A. Bříza – 2. J. Schlimbach , 12. M. Banasik , 15. J. Šuba (p.) , 26. J. Schlimbach , 42. T. Režný , 69. J. Schlimbach , 81. M. Banasik.
FK Jeseník
M. Vrána – M. Furik (46. J. Vavrač), V. Keltner, B. Mlynář, V. Novák – M. Hanzlík, J. Minka (56. J. Daniel), J. Karakasidis, L. Woitek – P. Kysela, A. Bříza.
FK Nové Sady
M. Kalina – A. Andreev, D. Alexa (72. P. Kryl), J. Schlimbach, D. Škoda (82.M. Brhel) , J. Šuba (78. J. Smrček), T. Režný, M. Samek, M. Banasik, M. Navrátil, T. Kopp.
ŽK: 15. V. Keltner, 53. V. Novák – 57. M. Samek, 77. J. Šuba.
Počet diváků: 225.
Rozhodčí: Koláček Jan – Gloser Jan, Kozubík Jiří.