Domácí remíza se Zábřehem

Starší dorostenci v dalším divizním utkání přivítali kvalitního soupeře ze Zábřehu, aktuálně pátý tým tabulky.

Podzimní vzájemné utkání skončilo v Zábřehu výhrou domácích 3:1 a i odvetu začal favorit lépe. Z územní převahy hostů vyplynula gólová příležitost, při které se zábřežský útočník důrazně prosadil středem a v šestnáctce sám před bezmocným Vavračem přesně zakončil.

Jeseník tak musel od patnácté minuty dohánět jednobrankovou ztrátu a po rozpačitém začátku se rozehrál k solidnímu výkonu. Ve 25.minutě dostal míč za obranu Řezníček, před pokutovým územím byl zezadu podražen a faulující hráč byl po vyloučen za zmaření vyložené gólové šance. Následný volný přímý kop rozehrál Řezníček a jeho střelu brankář vytlačil s vypětím všech sil na tyč. Na konci poločasu se do slibné příležitosti dostal Bajza, také s jeho nečekanou střelou z úhlu si ale brankář poradil. Štěstí měl Jeseník v poslední minutě poločasu, když dlouhý nákop od půlící čáry vyboxoval Vavrač na břevno a následná dorážka byla naštěstí nepřesná.

Po změně stran pokračoval jesenický tlak, ale pohyblivá zábřežská obrana nepouštěla domácí hráče do zakončení. Hosté už se se soustředili pouze na hlídání jednobrankového náskoku, o který ale přišli deset minut před koncem, kdy se za Bajza protlačil před obránce a parádní střelou do šibenice vyrovnal.

Jeseník si za aktivní hru zasloužil gól a připsal si cenný bod proti kvalitnímu soupeři.

Sestava: Vavrač – Lukáč, Daniel, Krátký, Obšil, Vojtek, Řezníček, Chromek, Bajza, Žiga, Zrník. Náhradníci: Knebl, Nguyen Van Tiep, Kisel, Orel, Mráz.

P1220004

P1220006

 

P1210995

P1210993