Jeseník – Zábřeh 3 : 2

Přesně měsíc před začátkem jarní sezony sehrálo naše mužstvo druhé přípravné utkání na domácí „umělce“. Přední tým krajského přeboru Zábřeh nás prověřil mnohem důkladněji, než o dva týdny dříve Rapotín.

V jesenickém týmu scházel brankáři Vrána, záložník Karakasidis, útočník Bříza a oba dorostenci Mráz a Janíček – všichni ze zdravotních důvodů. Zápas odchytali otec a syn Pastuchovi, oba po jednom poločase.

Samotné utkání mělo vyrovnaný průběh. Na některých našich hráčích bylo vidět, že vstřebávají únavu z náročné přípravy posledních týdnů. V největší šanci prvního poločasu byl Kysela, když z otočky rychle vystřelil, ale gólman byl pozorný. Před naší brankou bylo také živo a jen nepřesnost zábřežských střelců nám pomohla dvakrát udržet čisté konto. Ve 40. minutě už jsme ale přece jen inkasovali, když naše obrana nezastavila individuální průnik z pravé strany.

Změny v sestavě přinesly zlepšení naší hry v druhé půli a rychlý obrat ve skóre. Kysela se uvolnil v pokutovém území a jeho prudkou střelu brankář neudržel v rukavicích – 1:1. O chvíli později rozehrála dvojice Navrátil – Kysela parádní akci, třikrát si vyměnili míč a Navrátil zakončoval do prázdné brány – 2:1. U třetí branky byl také Kysela, když už se chystal k zakončení, ale pak si všiml lépe postaveného Furika.

Zábřeh nesložil zbraně a dvakrát se nebezpečně ocitl sám před brankou. Pastucha starší ale soupeřovy střelce vychytal. Až deset minut před koncem kapituloval po rychlém protiútoku.

Trenér Petr Ševčík: „Jak jsme očekávali a hráče jsme na to i upozorňovali, bylo mužstvo na vrcholu únavy. Za stavu 0:1 jsme se s tím ale dobře poprali. Zábřeh ukázal, že je zaslouženě v popředí krajského přeboru, má šikovné mladé hráče, kteří umějí fotbal. Byl to dobrý test pro oba.“

FOTOGALERIE

Sestava: Pastucha ml. (46. Pastucha st.) – Novák (46. Smrž), Keltner (67. Novák), Mlynář, Vavrač – Hanzlík (67. Plhák), Macura, Minka (46. Navrátil), Plhák (46. Furik) – Woitek, Kysela.