V neděli do Frýdlantu

Frýdlant nad Ostravicí – desetitisícové město na úpatí Lysé hory, vstupní brána do Beskyd a naše nedělní fotbalová destinace. Jeseník sem jede bojovat o další divizní body.

Vzájemný podzimní zápas na našem stadionu skončil vítězstvím hostů 0:1. Frýdlant dal v Jeseníku rychlý gól a pak už si jen chytře hlídal vedení. V odvetě budou chtít hosté oplatit svému soupeři podzimní prohru. „Nikdy jsme tam nehráli a je to pro nás velká neznámá. Bubákem jako vždy bude tříhodinová cesta, ale rádi bychom konečně uspěli taky venku,“ říká trenér Petr Ševčík. Do stavu zraněných se mu ovšem vrátil Pavel Kysela, který má problémy s třísly a minimálně tři týdny bude mimo hru. Martin Hanzlík byl tento týden na dovolené a netrénoval. „Nálada po výkonu s Dolním Benešovem je výborná a snad se nám ji podaří přenést i do nedělního utkání,“ dodává trenér.

Frýdlant začal jaro o týden dříve než my, a to bezbrankovou domácí dohrávkou podzimu s Přerovem. Poté prohrál v Petrovicích i doma s Valašským Meziříčí a až v minulém kole dokázal vstřelit první jarní góly, když překvapivě zvítězil v Hranicích 2:0. Nedělní souboj tak bude konfrontací dvou sousedů v tabulce a Jeseník se pokusí udržet, ale ještě lépe navýšit dvoubodový náskok na Frýdlant.

Utkání 1.BFK FRÝDLANT n.O. – FK JESENÍK se hraje v neděli 9. 4. 2017 od 15:30.